53043
11:01 13.042018

В Ужгороді вдруге пройде театральний фестиваль камерної сцени

Життя 1603

З 23 по 30 квітня в Закарпатському академічному обласному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв вдруге відбудеться театральний фестиваль «Під цвітом сакури». На ужгородську сцену вийдуть колективи з різних куточків України, аби представити камерне театральне мистецтво.

MTcuMDQuMjAxNy0xNjo0NzIwMzUz13426

У понеділок 23 квітня, Київський академічний театр «Колесо» покаже водевіль-модерн «Пристрасті дому пана Г.-П.» за твором Олени Пчілки.

У вівторок, 24 квітня, Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка представить монодраму «Стіна» за п’єсою Юрія Щербака.

У середу, 25 квітня, Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки з Києва покаже ліричну історію «Ей, ти – привіт!» за п’єсою Г.Мамліна. (Її повторять на сцені обласного театру ляльок і наступного дня о 13.00).

У четвер, 26 квітня Львівський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича покаже драму «Маргарита й Абульфаз» за романом нещодавньої нобелівської лауреатки С.Алексієвич.

У п’ятницю, 27 квітня, Київський академічний молодий театр покаже виставу «Фрекен Жулі» за твором А.Стріндберга.

У суботу, 2 квітня, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької покаже біографічну виставу про Івана Франка «Картка любові» за твором Р.Горака.

У неділю, 29 квітня, Національний академічний драматичний театр імен Івана Франка з Києва покаже виставу «Увертюра. До побачення» за оповіданням Івана Франка «Сойчине крило».

А завершиться фестиваль у понеділок, 30 квітня, виставою господарів. Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв покаже трагікомічний абсурд «Краще залишайся мертвим» за п’єсою К.Ветлінгера.

Тож протягом восьми днів вісім театрів з України тішитимуть глядачів на малій сцені. Початок вистав о 18.30. У порівнянні з минулорічним фестиваль «Під цвітом сакури» зріс кількісно. Тож різномаїття театрального мистецтва буде представлено ще повніше.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах