49138
19:05 3.022018

Хустяни менше розлучаються…однак і менше народжують

Життя 2161

Cute-things-to-say-to-your-boyfriend-1024x640У всьому світі тенденція щодо шлюбів та розлучень коливається кожного року. Деякі одружуються з коханими назавжди, інші ж – розлучаються за місяць. Однак, це не про Хустщину. Тут, попри напружену ситуацію в державі, вимушені заробітки, побутові труднощі, пов`язані з різким зростанням цін, все-таки утримується позитивна динаміка щодо збереження сімей. Експерти переконані: вся справа в тому, що загалом у Західній Україні люди з великим трепетом шанують сімейні цінності, бо в інститут шлюбу щільно інтегрована релігія, яка не заохочує розлучення. У великих містах люди ж до цього відносяться простіше, тому і розлучаються частіше.

Якою ж є офіційна шлюбна статистика Хустщини, ми поцікавилися у начальника відділу РДАЦСу Хустського райвідділу юстиції Оксани Росохи. Так, за минулий рік у нашому місті й районі загалом було зареєстровано 816 шлюбів, що трохи менше (на 19 шлюбів), ніж у 2016 році. Та відрадно, що простежується хоч і незначна, однак позитивна динаміка щодо зменшення кількості розлучень: якщо у 2016 році було розірвано 390 шлюбів, то за минулий рік цей показник спав до позначки 329.

За словами пані Оксани, трохи зменшилася й кількість укладання іноземних шлюбів: у 2016 році було зареєстровано 23 пари, а в 2017-му – 18. Здебільшого нареченими є хустянки, а їхніми супутниками життя стають обранці із Чехії, Угорщини, Росії та Молдови.

На жаль, простежується тенденція до зменшення кількості новонароджених. Якщо у 2016-му році було зареєстровано 1 588 немовлят, то у 2017 –му – 1 416, тобто на 172 малят менше. Найбільш популярними іменами залишаються Софія, Даніелла, Ніколетта, Анна, Марія, Марк, Матвій, Олександр. На екзотичні або ж так звані “серіальні” імена мода потроху відходить.

Однак пам`ятаймо, що щастя дитини залежить далеко не від вибору гарного та рідкісного імені, – щасливі діти народжується в щасливих сім`ях, при створенні яких завжди потрібно керуватися найголовнішим – серцем, тоді і весілля в радість, і розлучень не буде. Адже родина створюється саме для того, щоб цінувати те, що маємо. Проблеми бувають у всіх, але збереження сім`ї, традиції, повага та вірність – чи не найголовніше в житті кожної людини.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах