40482
22:10 18.092017

Море авторського пива, смачної їжі та веселої музики. У Мукачеві пройшов фестиваль «Варишське пиво 2017»

Життя 3826

Думаю, кожен українець знає про те, що у нас, на Закарпатті, уміють готувати смачне вино, також нам відомо, що не менш українці полюблять Закарпатський коньяк. Проте, у Мукачеві вирішили популяризувати такий смачний напій як пиво! Тому вже другий рік поспіль у місті проводиться тематичний фестиваль.

_MG_0159

Трішки з історії.

«Ця подія, а саме фестиваль «Варишське пиво» є початком відновлення пивних традицій Закарпаття, – стверджують організатори заходу і додають, що саме ці традиції були започатковані князем Ференцем Ракоці ІІ. Нагадаємо, що саме він був князем Трансільванії та керівником антигабсбурзької національно-визвольної війни угорського народу. Відомо, що князь у 1701 році, підписав грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг, нині Підгоряни – це один із районів Мукачева. Далі цю справу продовжували графи Шенборни з 1728 року.

Ще минулого року, коли організатори вирішили провести фестиваль вперше, на ньому презентувати хмільний напій взялося не так багато людей, як того б хотілося. Проте вже цього року для мукачівців та гостів міста було представлено пиво від 11 пивоварень.

Відкриття!

Офіційне відкриття відбулося у п’ятницю, 15 вересня, хоча фестиваль стартував ще напередодні, у четвер.

На ньому був присутній міський голова Андрій Балога, який і відкривав символічну бочку Варишського пива, запросивши після цього всіх разом з ним дегустувати пиво, яке зварила спеціально під цьогорічний фестиваль Графська пивоварня, що під замком Паланок.

Це була частина офіційного відкриття цьогорічного фесту, до якої зміг долучитися кожний з присутніх гостей і також безкоштовно випити добрячий келих вина.

Їжа та напої.

Для гостів фестивалю готувало аж 8 ресторацій і шеф-кухарів.

Тематичне пивне меню складалося з курячих крилець, баранячих і свинних ребр. Також крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грилі, овочі у фритюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушена капуста (сегединський), м’ясні нарізки (бастурма, хамон…), мариновані закуски (сир гермелін, ковбаски утопенце), різноманітні сири до пива, рибні і сирні палички, в’ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.

Щодо випивки, то звісно на фестивалі було багато пива. Діти ласували квасом, соками, морозивом та солодкою ватою.

Також працював сувенірний ряд.

Програма.

Як завжди організатори придумали для гостів свята щедру концертну програму, майстер-класи, практичні заняття з пивоваріння + дегустацію і відповіді на запитання від Анатолія Костіва, адже він спеціалізується саме на створенні домашніх крафтових пивоварень, а його пивоварні вже працюють у кількох країнах.

На третій день фестивалю для діток, як і у попередні дні, виступали аніматори.

Звісно, що на хмільний фестиваль завітав гурту «Rock-H». Нагадаємо, що цього року саме вони відзняли відео та записали пісню-гімн фестивалю «Варишське пиво» – «Пийме хлопці». Зйомки кліпу проходили у відомому всім замку «Паланок».

Також був виступ гуртів Віллі Пап джаз-бенд, «Анця», виступали для гостей фестивалю друзі з м.Київ – гурт «Nousinthis».

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах