38127
09:43 14.082017

У Хусті відбувся третій щорічний арт-фест «Мідний Чайник»

Життя 2083

Третій щорічний арт-фест “Мідний Чайник” (організатор – Творча платформа “Омут”), що відбувся цими вихідними у Хусті, був не схожим на попередні, адже вражав різноманітністю програми, поєднанням різних видів мистецтв та залученням до дійства не тільки прогресивної студентської молоді, але й викладачів.

midnyi-chainyk2

Старі фотографії на новий лад від Яни Павлишинець відкрились для відвідувачів фотовиставки у “резиденції” омутівців. Пізнавальні та по-сучасному подані лекції у Хустській центральній міській бібліотеці від письменника й викладача УжНУ Михайла Рошка та архітектора Роберта Митричка про постмодернізм у літературі та архітектурі справили неабияке враження на присутніх, викликавши на цікаву запальну дискусію, повідомляє Медіахуст.

Вечір продовжився у центральному міському парку читаннями відвертих емоційних поезій у виконанні запрошених гостей: Наталі Кузьмак, Ярини Бурбон (Львів), Мирослава Гончарука-Хомина, Нелі Остапів (Ужгород). Водночас маленькі хустяни змогли відчути себе художниками і повправлятися у техніці малювання на воді “Ембру” під керівництвом Віктора Штефуци. Справжнього жару додав діджей з Ужгорода Олексій Уманський, якому вдалося розігріти “Мідний Чайник” до шалених градусів.

Та запальними танцями під соковитий вініл вечірка не завершилась, адже на охочих продовжити шалений синтез драйву, ритму і мистецтва чекав нічний сет PlayLizt з Павлом Куртяком. Відрадно, що молодь Хуста (зокрема голова Творчої платформи “Омут” Володимир Гримут, заступник і модератор Валерія Вайнраух) прагне і вміє організувати культурне й різноманітно насичене дозвілля для молоді.

Олеся Чепелюк

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини