36676
15:17 13.072017

До Ужгорода працювати за контрактом приїде одна з кращих викладачок чеської мови та літератури Петра Зламана

Життя 1665

Генеральний консул Чеської республіки у Львові Павел Пешек відвідав УжНУ

20170713_1027_DSCN0236

У середу, 12 липня, Ужгородський національний університет з робочим візитом відвідав Генеральний консул Чеської республіки у Львові Павел Пешек. Разом із Мирославою Лендьел, проректором, відповідальною за міжнародну співпрацю, дипломат насамперед побував на філологічному факультеті і ознайомився з роботою кафедри словацької філології. Інтерес Генерального консула до цього структурного підрозділу університету викликаний тим, що з нового навчального року при кафедрі словацької філології буде відкрито лекторат чеської мови.

За словами дипломата, до Ужгорода працювати за контрактом приїде одна з кращих викладачок чеської мови та літератури Петра Зламана, яка до останнього часу навчала студентів у Санкт-Петербурзі. Цікаво, що Ужгород вона обрала наступним місцем роботи, відмовившись від пропозиції працевлаштування у Торонто (Канада). Генеральний консул цікавився особливостями роботи викладачів УжНУ, умовами праці і проживання, питанням отримання візи для працевлаштування в Україні тощо.

«У мене були конкретні запитання і я отримав на них конкретні відповіді, – підсумував Павел Пешек на зустрічі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою. – Бачу, що порівняно з тим, якою була ситуація 4 роки тому, ваш університет дуже прогресував. Я повідомлю у Прагу – у міністерства освіти і закордонних справ – що в УжНУ будуть відповідні умови для роботи нашого лектора».

Володимир Смоланка поінформував дипломата, що УжНУ успішно співпрацює з Чеською республікою – і на міжуніверситетському рівні, і з краєм Височіна. Ректор відзначив високий інтерес до чеської мови, і наголосив, що майбутній лекторат на філологічному факультеті – це дуже важлива і потрібна справа, адже випускники спеціальності «Чеська мова» матимуть значно якісніші знання, коли зможуть проходити навчання разом із фахівцем-носієм мови.

Також Володимир Смоланка, Мирослава Лендьел та Павел Пешек обговорили потенційні можливості більш тісної співпраці у напрямку навчання за програмою подвійних дипломів, спільної участі УжНУ і чеських університетів у європейських освітніх програмах (насамперед «Еразмус+»), перспектив Міжнародного консорціуму університетів, до якого входять і Ужгородський національний університет, і декілька чеських вищих навчальних закладів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах