36548
11:53 12.072017

На Перечинщині почали відновлення дороги, яку не ремонтували понад 30 років

Життя 2651

Закарпатський облавтодор розпочав ремонт траси «Тур’ї Ремети – Лумшори» в Перечинському районі. Дорога веде до осередку готелів, туристичних баз і садиб із чанами, які відомі далеко за межами Закарпаття. Незважаючи на популярність місця серед туристів, дорожнє покриття тут не ремонтувалося ще з 80-х років минулого століття.

cc6c10f65ff1d50e9273b919d3c5931f

Дорожники прокладуть два шари асфальту – вирівнюючий товщиною 2 см і основний товщиною 4 см. Всього буде використано 6 тисяч тонн асфальту, якщо погода сприятиме, роботи закінчать за два місяці, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

Нова дорога із суцільним асфальтним покриттям набагато збільшить наплив туристів у Лумшори, саме так сталося минулого року після ремонту дороги до Синевирського озера на Міжгірщині. Левова частка фінансування робіт покривається за рахунок «дорожнього експерименту».

Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року Верховна Рада включила Закарпатську область в експеримент, який передбачає спрямовувати на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниць (так званий «дорожній експеримент»). 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах