36542
10:29 12.072017

На Рахівщині відбулися громадські слухання щодо будівництва п’яти міні-ГЕС

Життя 2177

6 липня 2017 року в смт.В.Бичків Рахівського району відбулися громадські слухання щодо будівництва п’яти міні-гес на річці Шопурка. Представники компанії «Альтернатив Електрик» розповіли громаді орієнтовну вартість проекту та його окупність (близько 220 млн. гривень на протязі 8 років).

1

Наголосили також, що для мешканців Рахівського району це додаткові робочі місця (планується працевлаштувати 67 чоловік).

По даному проекту планується розчистка русла та будівництво нових дамб, для надійнішого захисту мешканців смт. В.Бичків від паводку. Інвестори повідомили що, як свідчить практика, при будівництві електростанцій наповняться водою малі потічки, які почали пересихати і призвели до висихання колодязів у населення. При роботі міні ГЕС постійно буде очищатися русло річки від сміття, а отже збережуться чистими береги річки Шопурка. Представлено детальну карту-схему розміщення міні ГЕС.

На слуханнях виступив начальник Тячівського МУВГ С.Стойка, який запевнив, що міні ГЕС піде на користь річці та громаді, а працівники водного господарства будуть вести постійний контроль та надавати рекомендації при будівництві дамб та розчистці русла р.Шопурка, розповіли у Рахівській дільниці Тячівського МУВГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах