34943
14:25 19.062017

На Закарпатті відзначатимуть День Дунаю

Життя 1633

s419x0-news-1615122387-400x244День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щорічно в кінці червня в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай.

День Дунаю в Україні традиційно святкують в басейні річки Тиси, найбільшої притоки Дунаю. На Закарпатті вже водинадцятте цьогоріч святкуватимуть День Дунаю 1 липня.

Цьогоріч День Дунаю заплановано провести спільно з Румунією, оскільки саме в цьому році святкується 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією. Символічно, що місцем проведення свята було обрано місто Тячів, яке розташоване на українсько-румунському кордоні. Малий Тячів (Румунія) та Тячів (Україна) розділяє річка Тиса, але об’єднує спільне святкування Дня Дунаю -2017.

Програма свята передбачатиме, зокрема, квест «Мандрівка Тисою та Дунаєм до Чорного моря», виступ Тисяйських послів від молоді – Румунія. Заплановано також розпис «муралу» (художньої картини на стіні одного з будинків) в м. Тячів. Наразі розглядається одна з будівель в центрі Тячева. Пропонується зробити 3-D картину на акватематику з використанням місцевих традицій та звичаїв (Тиса, бокораші на Тисі і т.д.). Протягом свята учасники матимуть змогу долучитися до створення унікального муралу, самостійно розмалювавши нижню частину картини. Також у рамках свята пройдуть кінопоказ найкращих молодіжних селфі відео «Моє життя і Тиса» та конкурс на найбільшу вагу зібраних пластикових пляшок «Пластикові скарби».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах