34869
15:00 16.062017

У Тячеві відкрили новий архівний відділ РДА

Життя 4376

15 червня 2017 року відбулося офіційне відкриття нового приміщення архівного відділу Тячівської райдержадміністрації

11

Привітати з новосіллям працівників архівного відділу прийшло керівництво Тячівської райдержадміністрації, голова Василь Дем’янчук, перший заступник голови Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, заступник голови районної ради Василь Кушілко, керівники структурних підрозділів адміністрації установ, організацій району, директор Державного архіву Закарпатської області Михайло Місюк, колеги з інших районів.

Відтак до присутніх звернувся голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук і висловив щиру вдячність усім, хто був причетний до облаштування нового приміщення для архіву.

– Сьогоднішня подія є дуже важливою не лише для працівників відділу, а й для мешканців нашого району. Адже тут, в архіві зберігаються документи, які можуть впливати на людські долі. Особливо це стосується тих громадян, хто працював на тому чи іншому підприємстві, і збирає довідки на оформлення пенсії. Тож зроблено добру справу, створені хороші умови для зберігання архівних документів, з чим ми усіх вас вітаємо, – наголосив Василь Юрійович.

Надалі за багаторічну сумлінну працю, вклад у розвиток архівної справи вручив подяку начальнику відділу Тамарі Миколаївні Мусі.

Щиру вдячність за сприяння і допомогу всім, хто доклав максимум зусиль для відкриття нового приміщення архіву, а особливо керівництву райдержадміністрації, районної ради та депутатському корпусу, висловила начальник відділу Тамара Муха.

Директор Державного архіву Закарпатської області Михайло Місюк на добру згадку про подію вручив керівництву району копії архівних документів з історії Тячівщини, датованих 15 століттям та коротко ознайомив присутніх з історією архіву, який розпочав свою роботу у 1946 року. До 1961 року архів підпорядковувався районному відділу внутрішніх справ, після чого входив до складу Тячівського райвиконкому.

Відтак з часу створення районних державних адміністрацій, тобто з 1992 року архів реорганізовано в архівний відділ Тячівської райдержадміністрації. На сьогодні зібрані документи в архіві відображають становлення колгоспів, радянське будівництво, період незалежності України.

Найважливіша частина з них – це фонди виконавчих комітетів міської, сільських і селищних рад, органів державної влади, підприємств народного господарства: промисловості, аграрного сектору, фінансів, органів статистики, державного контролю.

На сьогодні архівний відділ продовжує комплектуватися документами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та громадських організацій.

За доброю традицією відбулося символічне перерізання стрічки, після чого всі присутні оглянули нове приміщення та умови зберігання архівних документів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах