33573
17:47 29.052017

У Вишкові на Хустщині відсвяткували День дитини. ФОТО

Життя 3196

28 травня в селі Вишково Хустського району Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ – КМКС) традиційно організувало святкування Дня дитини. Варто додати, що відзначати цю дату почали в останню неділю травня ще в далекому 1950 році.

IMG_8609

Привітати діток з їхнім святом завітало чимало гостей, зокрема Ангела Бекешни-Лукач, консул Консульства Угорщини в м. Берегові, Йожеф Шорі, голова Верхньотисянського осередку ТУКЗ – КМКС, Ярослав Гайович, сільський голова Вишкова.

Габріелла Сабо, голова Вишківського осередку ТУКЗ – КМКС, урочисто відкрила захід і зауважила: «Сьогодні ми відзначаємо свято тих, у кому бачимо наше майбутнє, – наших дітей. Якщо вони зберігають угорську культуру та традиції, то маємо надію на те, що угорська мова житиме на території Закарпаття, зокрема Вишкова».

Ярослав Гайович наголосив, що діти – це наша надія та опора, і як ми будемо ставитися до підростаючого покоління, так і воно ставитиметься до нас у майбутньому. Відтак сільський голова висловив велику вдячність за організацію такого чудового свята Товариству угорської культури Закарпаття, яке в усьому підтримує місцевих жителів.

У свою чергу, Йожеф Шорі зауважив, що дуже символічним є те, що День матері відзначають у першу неділю травня, а День дитини – в останню.

«У цей складний для країни час такі свята мають особливе значення. Вони допомагають відчути, наскільки важливими є безпека та мир нашого маленького світу, наших сімей. Сьогодні ми відзначаємо свято свого майбутнього – власних дітей. Основне завдання, яке стоїть перед нами, – створити для них незабутнє дитинство, щоб вони почувалися захищеними й навчалися тільки хорошого», – додав Йожеф Шорі.

На захід завітало чимало місцевих жителів разом з родинами та дітьми. Усі могли знайти заняття для душі, адже вибір мали великий: можна було покататися верхи на коні, отримати цікавий малюнок на обличчя, покататися на різних каруселях, придбати hand-made прикраси та, звісно ж, з’їсти бограч. На сцені вирувала насичена культурна програма з різноманітними виступами, співами й танцями. Публіку розважали чудовими виступами вихованці дитячих садочків району, які отримали чимало оплесків від вдячних глядачів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах