33483
19:27 27.052017

Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту відвідали лекції у двох європейських вишах

Життя 2381

Студенти-історики та міжнародники, а також викладачі Українсько-угорського навчально-наукового Інституту 17 травня побували в Угорщині. Поїздка відбулася в рамках співпраці з Дебреценським та Ніредьгазьким університетами, що передбачає, зокрема, організацію виїзних наукових лекцій.

vel

Ініціатива розвитку традицій наукової співпраці належить директору Центру європейської інтеграції й національних меншин «Кроссроудс», доктору наук, професору Єві Кіш.

Під час поїздки студенти поглибили свої знання з проблемних питань транскордонного співробітництва та європейського права, а також прослухали три лекції докторів наук Імре Шемшеі та Магдалина Лацаі Дебреценського університету. Вони пояснювали специфіку інституційного транскордонного співробітництва, з акцентом на розробку спільних наукових та освітніх проектів.

Завідувач кафедри міжнародних відносин Ніредьгазького університету, доктор наук Андреа Надь ознайомила студентів із питаннями європейського права, а також запропонувала студентські обміни між нашими вишами. Фахівець-міжнародник Василь Беликанич відзначив важливість поєднання теоретичного навчання з практичною складовою у європейських вишах: «Такі наукові поїздки є розвитком як наукової співпраці, так і презентацією високоякісної професійної освіти».

У студентів поїздка в Угорщину стала третьою за місяць. «Ми відвідали Будапештський університет, узявши участь у студентській міжнародній конференції, потім поїхали до Києва – у Посольство Угорщини та інші дипломатичні установи, а тепер відвідали Дебреценський та Ніредьгазький університети. Для нас улаштували екскурсію вишами, показали відділ міжнародних зв’язків, де, наприклад, для мене є багато можливостей для стажування. Також мені дуже сподобалися лекції європейських науковців», – ділиться враженнями Вівіен Бенце, студентка-міжнародниця ІІІ курсу кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції.

Тож наукова співпраця Українсько-угорського навчально-наукового Інституту із закордонними вишами міцнітиме, у недалекому майбутньому виявиться, зокрема, і в студентських обмінах.

Підготовлено за інформацією
кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах