33166
11:10 25.052017

Закарпатка із Швейцарії привезла свою виставку

Життя 1754

26 – 27 травня на Закарпатті проходитиме Всеукраїнський фестиваль «Карпатська Україна». Нині стало відомо про ще один захід у рамках фесту – мистецький. Мова про відкриття виставки пастелей художниці Ольги Аегертер (Рущак) “Ото дись там – дóвкола Хуста”. На вас чекають у п’ятницю, 26 травня, об 11.00 у світлиці видавництва «Гражда» на вулиці Орлиній, 1 в Ужгороді.

aegerter_300x300_fit_content_width

35 –річна Ольга Рущак – уродженка Хустщини. У 2003 році закінчила відділ графіки в Ужгородському коледжі мистецтв iм. А. Ерделi. Опісля продовжила навчання на відділі графічного дизайну Львівської нацiональної академii мистецтв, де у 2005 році здобула ступінь магістра. Викладач спецдисциплiн на кафедрi дизайну Закарпатського художнього iнституту (2006 – 2012). У 2008 році перебувала півроку у Польщі в рамках міжнародної стипендії «Gaude Polonia». Із 2012 року – вільний художник.

Хоча свій творчий шлях закарпатка розпочала із 2001 року, із 2007 –го – активна учасниця обласних і міжнародних виставок, фотопроектів та пленерів. Із 2008 – го ― персональні виставки та фотопроекти (Україна, Польща, Швейцарія). Роботи художниці нині знаходяться в приватних збірках на Україні та за кордоном (Польща, Словаччина, Німеччина, Литва, Франція, Швейцарія, Таджикистан, Тайвань), а також у музеї «Бібліотека ім. Оссолінських» (Польща). Надає перевагу живопису, графіці, дизайну та типографіці, ілюстрації, художній фотографії, повідомляє uzhgorod.in.

Із 2012 року мешкає із сім’єю у містечко Обервіль у Швейцарії. Мати трьох дітей. Активна і енергійна, зв’язок із малою батьківщиною не пориває: майже щороку організовує Міжнародний літній художній пленер серед мальовничих краєвидів у альпійському селі Обервіль, що в долині річки Сімме, на базі родинного будинку Аегертерів. Проект підтримує церковно-сільська громада. Його учасниками не раз ставали й митці із Закарпаття.

У такий спосіб Ольга презентує земляків світові. Активно стежить за подіями в Україні. Щоразу частину коштів із виставки – продажу після пленерів в Обервілі спрямовує на підтримку дітей – сиріт та постраждалим сім’ям в Україні внаслідок Революції гідності (2013 – 2014 рр.) та воєнних дій на сході України із 2014 року.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах