3205
17:58 27.042016

Молоді ужгородські кулінари їдуть на Міжнародний чемпіонат «BESTCookFEST Junior-2016». ФОТО

Життя 3949

Європейська, національна, молекулярна та кухня ф’южн – від різноманіття страв, які були представлені на першому відбірковому кулінарному конкурсі, який проводиться в рамках Міжнародного чемпіонату  «BESTCookFEST Junior-2016» розбігалися очі!

1

Учасниками справжнього кулінарного свята стали студенти кафедри «Технології та організації ресторанного господарства» Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТУ.

«Переможці відбіркового конкурсу будуть представляти наш навчальний заклад на I Міжнародному чемпіонаті з кулінарного та кондитерського мистецтва «BESTCookFEST Junior-2016» за рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) у м. Чернівці, – розповідає доцент, заступник директора УТУШ КНТЕУ Михайло Кляп. – У чемпіонаті візьмуть участь національні студентські команди з 15 країн світу: Польщі, Білорусі, Сербії, Хорватії, Ізраїлю, Палестини, Туреччини, Індії, Саудівської Аравії, Ісландії тощо. До складу жюрі увійдуть всесвітньо відомі шеф-кухарі, атестовані Всесвітньою Асоціацією кулінарних союзів, що дозволить забезпечити високий професійний рівень суддівства кулінарних замагань. Це вже вдруге в Україні проводитиметься кулінарний фестиваль на такому високому рівні».

Свої професійні кулінарні здібності на кухні демонстрували студенти різних курсів університету: Михайло Коціпак, Андрій Диковець, Маріанна Базьо, Владислава Лютянська, Михайло Мальцев, Віктор Ситар, Сергій Лещак, Олександр Мальцев, Василь Кляп.

«Під час конкурсу учасники повинні приготувати за певний час дві страви на власний розсуд (основну та десерт). Найвищими балами оцінюватиметься: креативний підхід до традиційних страв; використання в страві не однієї, а декількох технологій; використання посуду складної конфігурації; використання в оформлення страв їстівних квітів. Жюрі звертатиме увагу також на сумісність продуктів, ресурсозберігаючі технології (після приготування страв має залишатися мінімум відходів), – розповідає завідувач кафедрою кандидат технічних наук, доцент Ганна Сабадош. – Взагалі кафедра «Технології та організації ресторанного господарства» хоче, щоб наші студенти навчалися і дотримувалися в подальшому європейських стандартів кулінарії. Ми робимо усе для того, аби надалі вони могли з легкістю брати участь у різноманітних міжнародних конкурсах, комфортно себе там почувати і гідно представляти свою країну”.

Тож після оцінки компетентного журі, усі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та заохочувальними грошовими винагородами, ну а найкращі студенти – представлять свій навчальний заклад на Міжнародному чемпіонаті «BESTCookFEST Junior-2016».

 

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах