29888
11:45 21.042017

Іршавщина: сади – в цвіту, гори – в снігу. ФОТО

Життя 6274

У великодню п’ятницю поїхала у рідний Малий Раковець, аби разом з батьками відсвяткувати Пасху. Ранок першого дня Великодня видався прохолодним, дощовим. Погода поставила мене перед вибором: одягати парадний святковий костюм чи теплий верхній одяг і взувати чоботи.

раковець гори сніг1

Я обрала другий варіант. Більшість малораківчан, які принесли до церкви пасхальні кошики для освячення, також вирішили, що парада – парадою, а здоров’я – здоров’ям. Ще буде можливість одягнути великоднє. Так і було. У понеділок сонце сипало золотим промінням, разом з вірниками розділяло радість Світлого празника Христового Воскресіння.
Після Служби Божої взялась я фотографувати цвітіння плодових дерев. Сливи, черешні, вишні, груші, яблуні літніх сортів вибухнули білим цвітом. Рожевий цвіт персиків та яблунь, які плодоносять восени, додав свого шарму. Довкола все зеленіло, зацвіло, так мило птахи співали. Для опису цієї краси та атмосфери годі дібрати слова. Дуже люблю період цвітіння. Дякую Богу, що можу милуватися цією красою та вдихати ароматом. Радію: якщо так пишно зацвіли дерева, то буде файний і урожай ягід та фруктів.
Пішла до лісу. Ліс дихає свіжістю. Побачивши цвіт суниць, подумала, як влітку збиратиму запашні ягоди. А також гриби. Старожили кажуть: якщо взимку було багато снігу, то і гриби будуть. Цьогорічна зима видалася щедрою і на сніг, і на мороз.
І ось вчора, побачивши фото засніжених довколишніх гір, засмутилася. У селі було холодно, сильний вітер позривав з дерев не тільки цвіт, яким вкрив землю, а і гілки поламав. Сподіваюсь, що цьогоріч таки вродять садові дерева і люди радітимуть урожаю.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини