26332
11:20 23.022017

Ужгород отримає новий театральний фестиваль

Життя 2529

Досі Закарпаття мало два своїх театральних фестивалі. Закарпатський обласний театр ляльок «Бавка» що два роки проводить міжнародний театральний фестиваль «Інтерлялька». Мукачівський обласний театр драми і комедії щотравня проводить фестиваль «Етно-діа-сфера», в якому беруть участь чимало театрів національних меншин.

unnam-49ed-16

І ось тепер у квітні буде ще один театральний фестиваль – «Під цвітом сакури». Про це повідомив на прес-конференції директор Закарпатського обласного академічного українського музично-драматичного театру Василь Марюхнич. Фестиваль проходитиме з 20 по 26 квітня на малій сцені муздрамтеатру. Власне, й задумовувався він як фестиваль малої форми. Адже віднедавна головний театр області має камерну сцену, яку й хочуть пополяризувати, в тому числі й через фестиваль, повідомляє uzhgorod.net.ua.

До Ужгорода приїдуть відомі колективи: столичні національні театри імені Івана Франка та Лесі Українки, київський Молодий театр імені Леся Курбаса, київський театр «Колесо». Покажуть своє мистецтво і гості з Івано-Франківського муздрамтеатру. Також виступлять на малій сцені з виставами господарі та мукачівський театр.

Тож щодня протягом семи квітневих днів ужгородці та гості міста будуть тішитися справжнім театральним видовищем із такою романтичною і рідною назвою «Під цвітом сакури».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах