25731
16:13 15.022017

У Мукачеві вшанували воїнів-інтернаціоналістів. ФОТО

Життя 2372

_MG_1387

Сьогодні, 15 лютого на прощі Федорова, біля пам’ятнику воїнам-авганцям відбувся мітинг пам’яті з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ з Афганістану.

На площі зібралося чимало людей, включаючи владу міста, військових та просто небайдужих громадян міста.

Розпочали захід з панахиди, виступу Андрія Балоги, після чого присутні вшанували героїв, які вже не повернулися додому, хвилиною мовчання.

До громадян також звернувся міський голова Мукачева.

«Афганська війна стала для багатьох не лише випробуванням, але й моментами згуртованості, справжньої чоловічої дружби, відповідальності незалежно від посади. Протягом багатьох років ми збираємося тут, щоб разом з колишніми воїнами-інтернаціоналістами згадати тих, хто проливав свою кров на чужих землях, вшанувати тих,хто не повернувся з війни, тих, хто не приїхав додому.

Сьогодні виповнюється 28-річниця виведення радянських військ з Афганістану. Ця подія стала радісною звісткою для батьків, для матерів, для сестер, для всіх, кого могли торкнутися, або торкнулися події Афганської війни.

Пам’ять про ваших дітей та чоловік – завжди буде з нами» – зазначив Андрій Балога.

Загалом, із Мукачева та з Мукачівщини до Афганістану було відправлено дуже багато чоловіків. З їх числа 14 не повернулися додому.

Опісля хвилини мовчання відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах