«Ужгородська палачінта 2017» – смачно і весело
В повітрі витає неймовірний аромат свіжоспечених млинців, який звідусіль скликає гостей. Та й проведенню свята вирішила посприяти сама природа. Яскраве сонце, надзвичайно синє небо, температура повітря якраз вдала для гуляння…
Ужгород провів зиму традиційним фестивалем млинців. Масові гуляння відбулися протягом вихідних, 11-12 лютого, у Боздоському парку.
Головний атрибут свята – палачінти, можна було скуштувати на різний смак і ще раз переконатися, що закарпатським газдиням фантазії не позичати.
«У кожного свої секрети приготування палачінт, – розповідає прихвалюючи свої млинці учасниця фесту Валерія Сатмарі. – До прикладу, я завжди додаю до тіста овочевий сік – з буряка, моркви, гарбуза. Ще мої діти дуже полюбляють плачінти зі шпинату. Вони виходять дуже гарні, салатові! А з начинками можна екперементувати постійно. Хтось любить солодкі, хтось солені. Мої улюблені – з карамелізованими яблуками».
Окрім з півсотні видів млинців, які пекли на відкритому повітрі на очах відвідувачів, на фестивалі можна було поласувати різноманітними м’ясними стравами, закарпатської бринзою, медом і звісно ж вином.
Не забули під час свята і про розваги. Концертна програма включала конкурси на найсмачніші млинці із нагородженням переможців,
спортивні змагання і показові виступи, а ще – спалення опудала зимової Мари.
Завітали на фестиваль і знані закарпатські хенд-мейдери. Тож відвідавши «Ужгородську палачінту» можна було поєднати приємне з корисним: гарно провести час та придбати собі чи своїм рідним оригінальний подарунок.
Окрім цього чимало продажів та лотерей на фестивалі мали благородну мету: збирали кошти для закарпатських військових та на лікування діток.
Неабияк потішила відвідувачів свята тематична фотозона, а ще живі екзотичні птахи, з якими можна було сфотографуватися на пам’ять.
Тож в обласному центрі Закарпаття вже увосьме пригощали смачнющими палачінтами і радо прощалися із надокучливою зимою.
Христина БІКЛЯН
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися