25143
13:43 10.022017

Завтра Закарпатська Геча запрошує на свято м'яса і кров'янки

Життя 3238

На Закарпатті завтра відбудеться один із найсмачніших фестивалів краю – міжнародний конкурс професійних м’ясників, який пропагує фермерство.

festuvalriznukivhttpkarpatskijobjektiv-700x518

Гентеші (саме так називають угорською різників свиней) зберуться у селі Геча Брегівського району 11  лютого та запрошують всіх долучитися до приготування та вживання страв зі свинини (уг. діснотор).

М’ясників із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.

Після обробки м’яса десятки смачних апетитних страв команди варитимуть смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні. Кулінари протягом дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.

Переможців визначать у категоріях: «Найкраща гурка», «Найкраща капуста з м’ясом», «Найкраща ковбаса». Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю.  На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.

Програма фестивалю:

7.00 збір та підготовка команд

7.00 – 14.00 Приготування національних угорських страв зі свинини

7.00 – 18.00 Продаж та купівля страв зі свинини, демонстрація копчення ковбаси та реалізація свіжої продукції

8.00 – 17.00 Дегустація вин, місцевих виробників

13.00 Офіційне відкриття свята різників

14.00 – 17.00 Культурно-розважальна програма

17.00 Нагородження переможців свята різників

Даний фестиваль є унікальним, через те, що демонструє можливість побачити давні національні традиції, пов’язані із ритуалом різання свиней та приготуванням м’ясних страв. Майстри з України та країн ЄС продемонструють кращі традиції кулінарії.

Plakat2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах