Родзинки гастрономічного Закарпаття можна буде скуштувати на «Тижні угорських страв»
Таку акцію вже вп’яте організовує Закарпатська угорська туристична рада. За допомогою заходу відбувається популяризація угорських традиційних страв серед місцевого населення та туристів, які прибувають з інших регіонів України та з-за кордону.
«Тиждень угорських страв» буде проходити у період з 27 лютого по 5 березня.
Андрій Мештер, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради, сільський голова села Геча Берегівського району розповів про створення організації.
«Вона представляє інтереси угорськомовного населення області та спрямована на популяризацію туризму регіону. Наші представники цього року поїдуть до міста Будапешт (Угорщина) на туристичний ярмарок, де зможуть представити Закарпаття та запросити сюди туристів», – додав пан Андрій.
За словами Шарлоти Чізмар, заступника голови Закарпатської угорської туристичної ради та голови Берегівської районної спілки сільського туризму ідея проведення такої акції з’явилася, у 2010-2011 роках, коли спостерігався досить великий підйом туристичного потенціалу Закарпаття і, зокрема, Берегівщини. Тоді ж було започатковано проведення багатьох фестивалів – «Гентешів», «Леквара», «Золотий гуляш» та інші.
«В той час, представники нашої Ради поїхали за кордон і побачили акцію під назвою «Жирний четвер», коли знижки сягають 50 %, але тривають тільки один день. Тоді ми думали як це адаптувати до Закарпаття і вирішити зробити не один день, а цілий тиждень угорської кухні. Таким чином, велика кількість туристів зможе приїхати на Закарпаття та скористатися такою акцією», – зазначила пані Шарлота.
Під час «Тижня угорської кухні» в ресторанах, що беруть участь в акції, передбачені знижки до 25 %. А найбільшими вони будуть, у «Жирний четвер», який припадає на 2 березня – ціни знизяться наполовину. А для учасників акції, за їхніми чеками із закладів, будуть проводити лотерею з різними цінними призами.
Також організатори наголосили, що така акція спеціально проводиться у так званий «низький» сезон, коли туристів досить мало та розрахована перш за все, на місцеве населення. Це дає змогу багатьом містянам піти в ресторан з друзями та ріднею, відсвяткувати день народження чи ювілей, навіть якщо зазвичай вони це не роблять через високу цінову політику закладів.
В «Тижні угорських страв на Закарпатті» візьмуть участь не тільки ресторани, а й кондитерські, винні підвали та сільські садиби області. Заяви від закладів, які бажають взяти участь в акції, приймаються до 15 лютого.
Контактні телефони: 0507453457 Шарлота Чізмар та 0995196231 Юстина Петеф.
Вікторія КОПИНЕЦЬ
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися