22150
20:26 19.122016

Час подарунків вже на порозі

Життя 4731

День Святого Миколая, Новий Рік, Різдво Христове – без перебільшення найулюбленіші та найприємніші свята як дорослих, так і дітей.

24130

Охоплені радісними клопотами, ми готуємо своїм близьким і рідним святкові подарунки та сюрпризи. Тож який подарунок на свята хотіли б одержати наші краяни, дізнавався «Карпатський об’єктив».

Для цього ми побували в одній із ужгородських шкіл, де поспілкувалися із малими школяриками. Дітлахи радісно ділилися: пишемо листи святому Миколаю і чекаємо подарунків. Від різноманіття дитячих бажань паморочиться в голові. Нас здивувало одне – діти не тільки чекають на подарунки, але й самі намагаються підготувати щось своїм батькам, братам і сестрам. До подарунків приєднують ще й побажання. Більшість школярів повторюють майже хором: попросимо у святого Миколая здоров’я для рідних, миру й достатку для України.

«Так хочеться, щоб у ці святкові дні кожна дитина відчула себе щасливою. Тому в такі дні особливо слід пам’ятати про дітей-сиріт, дітей з обмеженими можливостями, бо для них дуже важлива наші увага та підтримка», – діляться своїми думками сестрички-старшокласниці Маринка та Елеонора, які запланували на свята відвідати один із сиротинців.

Якщо хтось думає, що на подарунки чекають лише діти, то дуже помиляється. За даними соціологів, цього року, незважаючи на високі ціни, українці на святах не економлять. Серед подарунків обирають між корисним і романтичним.

Як свідчать результати соцопитування, найбільше українці хотіли б отримати на Новорічно-Різдвяні свята гроші, романтичну подорож та автомобіль.

Утім багато хто переконаний: подарунок не обов’язково має бути матеріальним. Адже Різдво – це час дива. Тим паче, що найцінніші подарунки за гроші не купиш.

Тож святкові сюрпризи люблять усі: і дорослі, і малі. Літні люди теж із нетерпіння чекають свят. У такі дні промовляють найпотаємніші бажання й вірять: вони обов’язково здійсняться. Спілкуючись із Ганною Федорівною, заслуженим учителем України, ми з подивом дізналися, що для неї Різдвяні свята – час реалізації сподівань. Вона щиро зізналася: «Це час, коли Бог чує кожного. Просіть щиро, з вірою – і обов’язково отримаєте. Головне – будьте довірливі, як діти». На наше питання, чи дарує своїм дітям, онукам подарунки, Ганна Федорівна відповіла: «Коли діти були малими, завжди хотіла їх порадувати, тому гроші на це відкладала заздалегідь, і завжди так складалося, що дарувала їм ті подарунки, про які вони давно мріяли. Наче хтось мені нашіптував на вухо, що потрібно купити. Тепер діти вже дорослі, присилають мені подарунки, і це дуже тішить. Адже приємно, що про тебе піклуються і дбають».

Отже, свята для нас не порожнє слово, це магія здійснення бажань та одержання чудових подарунків – матеріальних і духовних.

Тож вірити в диво – талан щасливців. А подарунки – це невеличкий атрибут цього дива, без якого не буває справжнього свята. Бо, як відомо, не так важливий подарунок, як любов, повага, бажання порадувати і зробити приємне. Тому завжди пам’ятаймо, що давати набагато приємніше, ніж отримувати, особливо коли робиш це зі світлими помислами й щирим серцем.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Найближчу гру ФК «Хуст» проведе на Полтавщині 
14:25
У ПП «Чоп-Захонь» виявили незаконний імпорт на понад мільйон гривень
13:31
У «Совиному гнізді» презентували фотоальбом «Ужгород колись і нині»
13:11
29-річний закарпатець підпалив співмешканку, бо приревнував до вітчима
12:19
Центри рекрутингу української армії запрацювали в Ужгороді та Мукачеві у приміщенні місцевих ЦНАПів
12:02
На Рахівщині трапилися дві аварії, в яких травмувалися малолітні діти
11:55
Впродовж попередньої доби вогнеборці загасили одразу дві пожежі на сміттєзвалищах
11:41
На ринках Ужгорода вже продають закарпатську черешню
11:26
Муніципали винесли 955 повідомлення за несплату послуг із користування паркувальними майданчиками в Ужгороді
10:29
Пошкоджені та зруйновані дамби, лінії берегоукріплення – Закарпаття гостро потребує коштів для протипаводкового захисту
10:10
Всі новини