21106
21:21 8.122016

Святковий настрій запанував в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту

Життя 2318

Вчора, 7 грудня до музею завітали учні 7-го класу ЗОШ №4, щоб відчути атмосферу наближення улюблених зимових свят та дізнатися про традиції відзначення свята Миколая на Закарпатті.

unnamed-3

Окрім того, учні долучилися до бесіди про святого Миколая, про важливість добрих справ у повсякденному житті.

Родзинкою заходу стала квестова екскурсія (до речі, вперше проведена в музеї) «Знайди дорогу до святого Миколая». Музейні співробітники об’єднали дітей у дві команди та запропонували мандрівку старим закарпатським селом, одразу попередивши про те, це буде не проста подорож, а святкова, адже відповідаючи на запитання у хатинках, потрібно відшукати шлях до Миколая.

Зважаючи на зимові погодні умови,  до квесту були залучені 11 музейних хатинок-обʼєктів, в кожній з яких дітям було запропоновано відшукати конверти, що містили по 2 запитання. Відповідаючи на них, діти впевнено рухалися від хатинки до хатинки, наближаючись до святого Миколая, що з повною торбинкою цукерок чекав на них у музейній Шелестівській церкві! Миколай не тільки пригощав дітей, але й запропоновував поспівати та нагадав всім присутнім про те, що найбільше щастя в житті – робити добро! Закінчилося свято музейним чаюванням-пригощанням та щирими дитячими посмішками!

Закарпатський музей народної архітектури та побуту

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах