21088
14:38 8.122016

У двох районах Закарпаття стартувала «ялинково-прокатна» акція

Життя 2004

Акцію започаткували у двох лісництвах краю, а саме на Перечинщині та Рахівщині.

screenshot_2-69

Купити там зелену красуню можна не дорого. Ціни від 70 до 300 гривень.

Після свят дерево можна повернути знов лісівникам, за це вони ще й повернуть частину вартості, повідомляє zakarpattya.net.ua.

Ярослав КОПОЛОВЕЦЬ, директор Перечинського лісгоспу:

По-перше не йде вирубування живих ялинок, по-друге, я думаю, людям цікавіше купити ялицю в горщиках, а потім висадити її в себе у дворі або повернути нам в лісгосп. Думаю ця традиція в нас приживеться і ми будемо розширювати асортимент і по кількості, і по якості.

Наразі про акцію знає ще не багато людей, тому лісівники заготували тільки кількадесят дерев. Та переконують, якщо на ялиці в горщиках буде попит готові заготувати значно більше дерев.

Ці всі породи дерев проростають у Перечинському районі на території нашого лісгоспу. Це смерека, або ялина. Ялиця біла або піхта та сосна звичайна. Ділі ми будемо збільшувати асортимент за рахунок дугласії, які є посаджені у школках і можливо будемо закладати плантаційне розведення тої ж дугласії. Бо вона швидше росте, має красивіший вид і запах.

Перші покупці – переважно місцеві. Пані Людмила каже, що завжди вдома ставили штучну ялинку, бо не хотіли рубати дерево, тепер на свята в домі точно похнутиме справжньою ялиною

Людмила ШИМОН, мешканка Перечинщини:

Ми минулого року не купували, бо в нас стояла штучна, але от на ринку дерева коштували по 300-350 гривень. Я думаю значно краще і економніше взяти таку, в горщику. Потім висадити або повернути. Цього року в нас точно буде жива. Просто в горщику.

Крім того лісівники сподіваються, що в такий спосіб люди й перестануть вирубувати дерева, що збереже тамтешній ліс від браконьєрів. Разом з тим лісівники вже запроводжують новорічні рейди, аби не допустити вирубки ялин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах