20937
15:12 6.122016

Закарпатські «Ведмеді» відзначили День волонтера

Життя 2490

Відкриття тематичної фотовиставки, «ведмежий рекорд», вручення відзнак, спільне плетіння маскувальної сітки, інші цікавинки і сюрпризи, а головне – приємне спілкування.

0004

Формат доволі нового для нас усіх свята – Всесвітнього Дня волонтера – започаткував Рух підтримки закарпатських військових, відомий ще й як «закарпатські «Ведмеді»», повідомляє «Карпатському об’єктиву» Рух підтримки закарпатських військових.

Тематична фотовиставка вмістила лише невелику частину, але уже історію роботи Руху на Закарпатті.

Від перших збирань продуктів, до театралізованих акцій та презентацій. Показали і мандри брендової води «Сльози сепаратиста», котра побувала і на фронті, та піднімає настрій пораненим у шпиталях. Лише цього року їх було проведено 16. Волонтери спільними зусиллями заробили 132 тисячі 756 гривень.

216 ведмедиків, саме стільки іграшок з часу, як Рух в народі почали іменувати «ведмежим» (символ волонтерів – озброєний ведмідь), зібралося в офісі. Кількість колекції офіційно зафіксували у свідоцтві, хоча вже протягом свята вона поповнилася чотирма новими ведмедями. Доля колекція буде вирішена після війни, але за будь-яких обставин вона буде благодійною.

До Дня волонтера учасники Руху прагнули пригадати ключові події, так, окрім фото, зібрали для демонстрації символічні сувеніри, виготовлені для організації з різних приводів – на них символ-ведмідь постає у різній ролі. А ще презентували початок колекції шевронів, яка теж поповнилася просто на святі завдяки друзям з добровольчих батальйонів.

На святковому дійстві Рух скористався нагодою «обійняти» своїх дорогих друзів, ба навіть власну «родину» – адже подяки за віддану роботу отримали здебільшого самі волонтери. А головним благодійникам вручили «Ведмежі Оскари» – дуже почесні відзнаки з серцем і від душі.

Закарпатські волонтери підбили і певні підсумки роботи та розповіли про свої нинішні пріоритети. 2016 рік для відділення Руху в Ужгороді пройшов під знаком милосердя. Практично усі акції були скеровані на підтримку прифронтових військових шпиталів, поранених закарпатців, забезпечення ліками та ремонт військової техніки, зокрема і медичної. Робота триває постійно, про що Рух щодня звітує на своїй офіційній сторінці у соцмережі: https://www.facebook.com/groups/686742694758659/?fref=ts

Рух підтримки закарпатських військових дякує кожному з причетних до допомоги – а таких людей дуже-дуже багато! «Ведмеді» вітають усіх, хто володіє «геном небайдужості» та бажають здоров’я, добробуту й подальшого натхнення змінювати світ на краще!

Особливо ж символічно, що наступного дня після міжнародного волонтерського свята 6 грудня відзначається День Збройних Сил України, адже ці дві дружні громади разом наближають спільну перемогу. І з цієї нагоди Рух вітає своїх натхненників – «наших хлопців» – українське вояцтво!

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини