186412
17:00 14.082025

В Ужгороді вже продають домашній виноград

Життя 1801

Сезон дозрівання винограду краяни завжди чекають із нетерпінням. Традиційно цей плід асоціюється з місцевим виноробством, корені якого сягають у сиву давнину. Та й поласувати ароматними виноградними гронами хочеться багатьом. Нарешті “плоди богів”, налиті медом і літнім сонцем, почали дозрівати, а місцеві аграрії почали ними торгувати.

“Карпатський об’єктив” дегустував виноград на одному з ринків Ужгорода.

Микола Галас приїхав зі Сторожниці. Чоловік вирощує вдома різні фрукти і реалізовує виключно власну продукцію. Виноград у нього великий, різних сортів і дуже ароматний. Пахощі відчуваються далеко.

“Чарлі” – чорний виноград, рожевий – “лівія”, білий – “біле диво”, а той, у якого довші ягоди – “ладанний”. Весь асортимерт мій особистий, – каже він “Карпатському об’єктиву”. – Це – вже не перший у цьому році урожай. Але з тієї партії нічого не продавав, бо дуже слабо вродили кущі. То мій улюблений літгій сорт”.

Продає чоловік смаколики по 150 гривень за кілограм. Виноградарством займається років 20. Продукція в нього дуже смачна, натуральна, вітамінна.

Купують ужгородці поки виноград не дуже активно, чекають подешевшання. Хоча порівняно з минулим тижнем його вартість вже стала меншою. Перший виноград продавали по 250 гривень.

“Дивлюся на нього і не можу очей відвести. Тижнів два тому купила гроно. Обійшлося дорожче, ніж добрячий шматок м’яса. Але не шкодую, бо дуже люблю виноград. Зараз теж візьму з кожного по трішки”, – зізнається одна з покупчинь.

Продають виноград практично на всіх ринках Ужгорода. Ціни приблизно однакові. Багаті на вітаміни плоди купують переважно невеликими партіями – гроно-два. А, між іншим денна норма у цьому продукті повинна бути 100-150 грам. Але щодня. Виноград допомагає понизити артеріальний тиск та рівень шкідливого холестерину, покращити мікрофлору кишківника, сприяє виробленню колагену і підтримує шкіру здоровою.

Добре, що сезон тільки починається. Тож закарпатці мають можливість покращувати своє здоров’я за допомогою природних і смачних компонентів.

Аня МАТІ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Руслана Джахман про виставку щодо важливості збереження комах запилювачів
20:22
Василина Палинчак-Кутузова про закарпатські хустки з фондової колекції музею ім. Т.Легоцького
19:51
У Рахові через золу з печі загорілася надвірна споруда: пошкоджено будинок і мотоцикл
19:14
У Бедевлі на Тячівщині водійка Opel наїхала на чоловіка, який лежав на дорозі: пішохід загинув
18:44
Свекруха регулярно знущалася над невісткою та виганяла її з дому
17:39
В Ужгороді патрульні зупинили нетверезого водія BMW
16:36
На Закарпатті за тиждень засуджено організатора і переправницю, які намагались нажитись на переправленні ухилянтів – дайджест прокуратури
12:37
Один рух — і життя могло змінитися назавжди: ужгородські медики врятували 18-річного юнака
11:40
На Закарпатті бізнесу роз’яснили умови енергозабезпечення та доступні фінансові інструменти підтримки
10:42
Помер народний артист України закарпатець Степан Гіга
09:55
Всі новини
Головне