18362
11:12 27.102016

На Виноградівщині утворилися трикілометрові черги з турецьких фур

Життя 2949

На контрольно-пропускному пункті «Дяково» (Виноградівський район Закарпатської області), що розташований на українсько-румунському кордоні, виникли трикілометрові черги з кількох сотень фур, які повертаються з Росії в Туреччину.

001

«Дяково» – єдиний КПП на українсько-румунському кордоні в межах Закарпаття, який пропускає вантажні автомобілі. Після потепління російсько-турецьких відносин (зіпсованих внаслідок того, що турецький винищувач збив російський військовий літак) потік вантажних фур із Туреччини в Росію й назад збільшився в десять разів. Чимало вантажівок повертаються з Росії через Україну, Румунію й Болгарію, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

Українські прикордонники та митники готові оперативно оформляти автомобілі, затримка виникає через роботу румунських митників, які спроможні пропустити за добу максимум сотню фур. Водіям доводиться простоювати перед КПП дві доби, черга з автомобілів розтягнулася на три кілометри й досягла сусіднього з КПП «Дяково» с.Борат Виноградівського району. Через десятки фур, які стоять на центральній вулиці, селянам іноді непросто заїхати у власні двори. Місцева влада слідкує, щоб вантажівки не створювали затори на перехрестях та інших транспортних розв’язках, ситуація знаходиться під контролем.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах