На Ужгородщині ліцеїсти та викладачі разом квасили капусту
Жіночий підрозділ благодійного фонду «Pro Agricultura Carpatika», зважаючи на великий успіх минулого року, цього року теж організував осіннє квашення капусти для кухні Закарпатського угорськомовного ліцею, заснованого Закарпатським угорським інститутом ім. Ференца Ракоці ІІ. В рамках заходу учні та вчителі разом засолили капусту для кухонь п’яти філій ліцею, що водночас створило можливість для зустрічі та знайомства ліцеїстів із різних підрозділів навчального закладу.
На початку присутніх представників малогеєвецької, берегівської, виноградівської та пийтерфолвівської філій – загалом понад 150 гостей – привітали представниця та одна із засновниць жіночого підрозділу благодійного фонду «Pro Agricultura Carpatika» Єва Сані та виконуюча обов’язки директора великодоброньської філії Закарпатського угорськомовного ліцею Тюнде Гіді. Три сотні кілограмів капусти для квашення та інші необхідні інгредієнти – хрін та перець – надало подружжя фермерів із села Шом Берегівського району Єва та Чаба Надь. Після спільної очистки капусту тонко нарізали промисловою моторною шинковкою, затим, під керівництвом наставниць, ліцеїсти та їхні вчителі солили овочі, приправляли, утрамбовували їх. Зрештою багатою на вітаміни капустою заповнилися діжки всіх п’яти філій Закарпатського угорськомовного ліцею.
Після спільної роботи учнів розважали іграми на вправність, що надало можливість ближче познайомитися, подружитися. Відтак гостей почастували здобною випічкою та компотом, приготовленими учнями великодоброньської філії ліцею. Захід із квашення капусти другий рік поспіль був реалізований за підтримки Національної сільськогосподарської палати Угорщини.
(dózsa/Kárpátalja hetilap)
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися