172992
12:36 23.102024

У Берегові пригадали традиції, пов’язані із завершенням збору врожаю винограду

Життя 108

Фолк-майстерня «Резеда» цьогоріч також організувала день збереження народних традицій, пов’язаних із завершенням збору врожаю винограду. Вихованці майстерні мали можливість взяти участь у різноманітних майстер-класах із рукоділля, народного танцю, а також долучитися до культурної програми.

Берегівська фолк-майстерня «Резеда» приділяє значну увагу вихованню молоді, її ознайомлення з угорською народною культурою, а також її плеканню. Викладачі майстерні щороку поруч із заняттями організовують і заходи дозвілля для своїх вихованців, у рамках яких вони можуть зануритися в дивовижний світ угорської народної культури.

Цей захід розпочався із майстер-класу з рукоділля, в рамках якого діти виготовляли вироби з природних матеріалів та знайомилися із народними ремеслами. Майстриня Ріта Надь знайомила присутніх із ткацтвом, Єва Ґоґола – із валянням, Маргарита Данку – з плетінням із кукурудзяного листя, Еріка Горват – із плетінням із лози.

Відтак про традиції, пов’язані із завершенням періоду збору врожаю винограду, які донині живі у закарпатських селах, розповіла директорка фолк-майстерні «Резеда» Еніке Вараді. За її словами, хоча традиційні бали у нинішній ситуації, на жаль, проводити немає можливості, але заходи інших форматів для дітей все ж намагаються організовувати. «Для нас надзвичайно важливо, щоб діти знали про багаті традиції, пов’язані із завершенням збору винограду, чому це було важливо. Ми організували осінню виставку, яка символізує гарний цьогорічний врожай. Діти принесли чимало композицій, а також природній матеріал, тож ми виготовили фотозону, що особливо важливо для нинішнього покоління. Така новація допомогла наблизити традиції до сучасних реалій, тобто, це вже будуть живі традиції, які не чужі для молоді», – зазначила Еніке Вараді.

Відтак вихованці танцювального гуртка фолк-майстерні представили тематичні танці. Під музичний супровід ансамблю «Шодро» дітей залучили до танцювального майстер-класу. Звісно, усіх також пригостили гастрономічними смаколиками, зокрема, солодкою випічкою, яку виготовили для дітей батьки.

Захід відбувся за підтримки Фонду ім. Шандора Чорі та Фонду ім. Габора Бетлена.

ev/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах