172751
14:45 18.102024

100 років виповнилося ужгородці Надії Комишній

Життя 136

Сьогодні в Ужгородській громаді дуже приємна подія: свій 100-річний ювілей у колі рідних святкує жителька міста Надія Комишна.

Надія Володимирівна народилася 18 жовтня 1924 року у селі Мощаниця Рівненської області у чеській родині Царбохів, із раннього віку вбирала в себе багатство культур та мов, що оточували її. Дитинство пройшло в атмосфері родинних цінностей та працьовитості.

Під час Другої світової війни її життя різко змінилося – у 1943 році була примусово депортована до Німеччини, де дивом уникнула концтабору і працювала в німецькій сім’ї у місті Веймар. Цей період сформував її стійкість та чуйність до потреб інших.

Після закінчення війни зустріла своє кохання – Віталія, з яким побудували міцну родину в Ічні на Черкащині, народили двох дітей – Ірину та В’ячеслава. У 1960 році овдовіла. У 1960-х роках переселилася на Закарпаття, працювала в аптеці.

Захоплення Надії Володимирівни були різноманітними: вишивала хрестиком, створюючи справжні витвори мистецтва, вʼязала, займалася садівництвом. На її дачі у Нижньому Солотвині були зібрані найрізноманітніші види декоративних рослин, за якими вона любила доглядати.

Своє життя присвятила дітям, вихованню п’яти внуків і чотирьох правнуків. Для родини вона стала символом турботи, мудрості та незламної життєвої сили.

Надія Володимирівна вільно володіє чеською, українською, польською та німецькою мовами. Секрет її довголіття – у спокійному ставленні до життя, оптимізмі та невтомній працьовитості.

Найщиріші вітання ювілярці!

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах