172427
08:30 11.102024

В УжНУ триває Осіння школа медичної освіти

Життя 329

В Ужгородському національному університеті стартувала Осіння школа медичної освіти, яка триватиме з 9 по 12 жовтня. Захід покликаний об’єднати медичних освітян і освітянок, управлінців, фахівців та фахівчинь, які розробляють і втілюють політики в галузі медичної освіти, представників студентства та громадськості. Ключові теми, яких стосується школа: засади функціонування системи медичної освіти; якість медичної освіти; виклики медичної освіти в Україні й історії успіху в їх подоланні; зміни в системі медичної освіти.

Фото надано україно-швейцарським проєктом “Розвиток медичної освіти”

Вітали учасників із початком Осінньої школи медичної освіти керівниця проєктного офісу україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» Тетяна Черниш, заступниця начальника управління — начальниця відділу з координації медичних кадрів Управління медичних кадрів, освіти й науки Міністерства охорони здоров’я України Олена Никончук та ректор УжНУ Володимир Смоланка, який висловив вдячність організаторам за обрання місцем проведення такого потужного заходу саме Ужгородський національний університет.

Проректор з наукової роботи УжНУ Іван Миронюк розповідає: “Саме Осіння школа медичної освіти проводиться вдруге. Проте вперше від початку повномасштабного вторгнення та вперше в УжНУ. Це величезний україно-швейцарський проєкт, який запросив до участі професіоналів зі всієї України та світу. У ці дні вдалось зібрати разом понад 150 фахівців та фахівчинь у сфері медичної освіти. Ми радіємо, що такі важливі й актуальні обговорення щодо реформування і розвитку системи підготовки медичних працівників відбувається в стінах нашого вишу”.

Протягом цих днів відбуватиметься низка пленарних сесій, дискусій, обговорень та воркшопів. Спікерами Осінньої школи медичної освіти є перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров, заступник Міністра освіти й науки України Михайло Винницький, докторка філософії, членкиня Британського психологічного товариства Джанет Грант, доктор медицини, член Королівського коледжу анестезіологів Пітер Сутер, ректор УжНУ Володимир Смоланка, керівниця проєктного офісу україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» Тетяна Черниш, співзасновник Українського центру охорони здоров’я (UHC) Матвій Хренов та інші.

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах