171725
11:10 30.092024

У Берегівському інституті відзначили Всесвітній день туризму

Життя 141

З ініціативи Всесвітньої туристичної організації ООН щороку 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. З цієї нагоди кафедра географії і туризму Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ спільно з туристичним інформаційним центром «Rákóczi-Tour» організували лекцію, з якою перед студентами виступив туризмознавець, екскурсовод Золтан Горват.

Присутніх першим привітав проректор з навчально-методичної роботи інституту, доцент кафедри географії та туризму вишу Олександр Бергхауер. Відтак своїм досвідом туристичних гірських походів поділився Золтан Горват.

З 2018 року Золтан Горват організував понад 250 турів горами Закарпаття. У виступі він наголосив, що наш край має багато цікавих природних пам’яток, особливо складним є підкорення гірських вершин вище двох тисяч метрів.

Місцеві річки – Боржава, Уж, Тиса, Латориця – та їхні витоки також дуже цікаві для туристів. Золтан Горват зазначив, що дослідження водоспадів і гірських озер – це завжди захоплююча пригода. За його словами, тури з наметами дуже складні, зимові походи вимагають особливої ​​підготовки, але приголомшливі краєвиди варті всіх цих зусиль. Свою лекцію Золтан Горват доповнив цікавою презентацією зі світлинами про вже здійснені походи в гори.

Він також підкреслив, наскільки важливим є планування походів, наголосивши на необхідності ретельної підготовки, щоб уникнути несподіваних труднощів. Він розповів про переваги сучасних технологій, засоби навігації, спілкування та програми, які спрощують цей процес.

«Під час презентації ми побачили відеоролики екстремальних, складних походів. Мета зрозуміла: показати студентам, з якими проблемами доводиться стикатися під час зимових походів, коли починається дощ чи туман. Одними із найцікавіших були вражаючі кадри сходження в печеру», – поділилася враженнями присутня на лекції Ванесса Бірток.

Після виступу відбулося спілкування у невимушеній атмосфері. Золтан Горват відповів на всі питання студентів щодо походів у гори.

Захід створив чудову можливість підвищенню інтересу до Закарпаття та популяризації походів у гори за належної підготовки.

(LI/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах