171621
16:19 27.092024

В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери

Життя 175

Із нагоди Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, Ужгородська міська рада сьогодні відзначила представників цієї сфери.

За вагомий внесок у розвиток туризму Ужгорода грамотами міської ради нагородили гідів-екскурсоводів Юрія Яновського, Марію Заболотну, Славіка Романа; скульпторів серії мініскульптурок міста – Романа Мурника та Михайла Колодка; колективи готелів – «Apartel Uzhhorod Hotel & Spa», «Praha», «Villa P», заслужену журналістку України, авторку серії книг «Втрачений Ужгород» Тетяну Літераті; колективи – Музею народної архітектури та побуту, Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая, Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького; директора кафе-музею «Під замком» Юрія Руснака; директорку ТОВ «Батерфлай Тревел» Ірину Газій; засновницю Арт-простору «Ліс» Юлію Дуб.

Грамоти та пам’ятні відзнаки присутнім на урочистостях вручив заступник міського голови Михайло Маргіта. Михайло Васильович привітав присутніх, відзначив, що для підтримки туристичного галузі в Ужгороді у місті проводять заходи для популяризації локальних виробників. Один із них – продовження проєкту «Зроблено в Ужгороді» за підтримки програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що фінансується Європейським Союзом і урядом Німеччини.

🖇️Попри повномасштабне вторгнення, туристична галузь в Україні все ж адаптувалася до умов війни і поступово перелаштувався на інші формати, зокрема орієнтується здебільшого на внутрішнього туриста. В Ужгороді туристичний збір за 8 місяців 2024 року становив майже 2,8 млн гривень, це майже вдвічі більше, ніж минулоріч. За даними Краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького в Ужгороді, за пів року 2024 року заклад відвідали майже 60 тисяч туристів, інформує Управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери
16:19
У Мукачеві відкриють гуртки з робототехніки та БПЛА
15:40
В Мукачеві виявили водія-порушника, який надав фальшиві документи
15:23
В Ужгороді сьогодні попрощалися із 52-річним захисником – старшим солдатом Едуардом Кострабою
15:09
На Закарпатті, неподалік кордону знайшли сховок з 75-ма гвинтівками, гранатами і набоями часів І Світової війни
15:03
30 вересня на митному кордоні «Вишнє Німецьке – Ужгород» буде частково обмежено рух
14:44
«Взаємозв’язок хімії та екології: залучення інновацій та сталого розвитку для майбутнього покоління»: міжнародний форум
14:44
Головою Берегівського районного суду обрано Юрія Гецка
14:37
На Закарпатті виявили незаконну вирубку лісу на суму понад 31 млн. грн.
14:20
В Ужгороді представили «Минуле та сучасність національних меншин Закарпаття»
14:14
Всі новини