171520
09:46 26.092024

Закарпатські гвардійці відпрацювали знищення умовного противника під час масштабних тренувань

Життя 356

Пошук і виявлення ворога, організація оборони і ведення бою, застосування бронетехніки і знешкодження ворожих дронів, евакуація пораненого та надання невідкладної медичної допомоги, – закарпатські гвардійці під час масштабних тренувань відточували здобуті навички.

За легендою противник був помічений неподалік одного з великих міст. Підрозділ Національної гвардії після отримання відповідної інформації розгорнув командний пункт, бійці висунулися на рубіж оборони, а в небо підняли розвідувальні безпілотники. Згодом ворог пішов у наступ. Гвардійці за підтримки бронетехніки зупинили противника.

«Ведення оборонного бою – знайома нам задача. Ми неодноразово відпрацьовували такі дії у складі підрозділу. Тут важливо вірно зайняти позиції, а командиру – визначити орієнтири і пріоритетні цілі. Звісно багато чого залежить від сміливості і майстерності бійців. Однак дуже важливу роль відіграє ефективна організація. Можу сказати, що штаб все дуже правильно організував. Ми відчували, що старше командування повністю контролює ситуацію, а наші оператори БпЛА дають нам коректні розвіддані. Дуже допомогли і фахівці з радіоелектронної розвідки і боротьби» – розповів командир взводу з позивним «Партизан».

Вогнем з усіх видів озброєння противник був зупинений і перейшов до застосування безпілотної авіації. Деякі дрони знешкодили за допомоги засобів радіоелектронної боротьби. Втім попрацювати по ворожим цілям довелося і мобільній вогневій групі прикриття повітряного простору.

«Навички боротьби з безпілотниками ми відпрацьовуємо постійно. Використовуємо кулемети різних моделей на спеціальних турелях, які дозволяють вести зенітний вогонь. Сьогоднішні тренування дали можливість відпрацювати всі дії в комплексі. Це дуже корисно для всього нашого підрозділу», – поділився командир підрозділу прикриття повітряного простору з позивним «Мольфар».

В ході бою противник був знешкоджений, поніс великі втрати і відступив. Однак серед гвардійців були умовно поранені, тому їх евакуювали з поля бою за допомоги спеціального транспорту підвищеної прохідності, доставили до стабілізаційного пункту, надали необхідну медичну допомогу і транспортували для подальшого лікування. Відпрацювали свої також фахівці з хімічного захисту, ремонту і дозаправки техніки і навіть польова кухня.

За ходом навчань спостерігав керівник Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослав Білецький. Він також ознайомився з технікою та озброєнням підрозділу і відзначив злагодженість всіх складових.

«Певний, ці тренування були для бійців максимально продуктивними. Водночас нові та удосконалені вміння та навички – ще один крок до успішного знищення ворога, до звільнення української землі від окупанта, до нашої перемоги» – відзначив Мирослав Білецький.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди Дня туризму музеї Закарпаття запрошують усіх охочих на «Вільні години»
17:48
Напав з ножем на свою падчерку: В Мукачеві затримали ймовірного зловмисника
17:34
Закарпатські гвардійці і місцеві волонтери провели школярам уроки мужності
16:51
Атака на «Жигулі» по-закарпатськи: один викрав, щоб поїздити, інший – продав чужий автомобіль
16:03
В Ужгороді сьогодні попрощалися із солдатом, стрільцем-помічником гранатометника Міланом Романчаком.
15:17
30 кращих учнів Мукачівської громади отримуватимуть щомісячні премії
15:01
Яка повістка вважається врученою?
14:42
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим на війні Едуардом Кострабою
13:33
В етнографічному музеї села Великі Береги відкрили сезон святом збору винограду
13:12
На угорсько-румунському кордоні зупинили вантаж із фруктами, просякнутими кокаїном
12:37
Всі новини