170805
09:23 9.092024

На Рахівщині медики понад 2 км добиралися до туристки

Життя 431

Понад 2 км гірськими схилами та лісом піднімалась бригада № 1203, щоб надати допомогу 42-річній львів’янці, яка травмувалась під час подорожі Апецькою полониною (Рахівський район Закарпатської області).

«Повідомлення на лінію 103 надійшло о 13:03. Місцеві мешканці, що супроводжували туристів, розповіли, що, ймовірно, у жінки перелом гомілки, вона скаржиться на дуже сильний біль… Разом з водієм Іваном Піпашем поїхали гірськими дорогами через с. Водиця до максимально доступної для нашого авто висоти, – розповідає фельдшер Олег Панькулич. А далі взяли медикаменти, обладнання, ноші – і вже лісом та гірськими схилами – близько 2 км пішки йшли до травмованої пацієнтки».

На місці пацієнтці надали знеболювальні препарати, іммобілізували кінцівку, поклали на ноші та почали транспортування до автомобіля. Дуже допомогли лісничі та місцеві мешканці, які разом з медиками доставили постраждалу до “швидкої”. Потім доправили до Рахівської районної лікарні, де лікарі провели обстеження та забезпечили повний комплекс необхідної медичної допомоги.

Про це повідомляє 103 Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах