170499
13:44 2.092024

У навчальних закладах Перечинської громади провели урочисті лінійки з нагоди Першого дзвоника

Життя 2493

Сьогодні, 2 вересня, в навчальних закладах Перечинської територіальної громади розпочався новий навчальний рік. А їх функціонує п’ять: Перечинський ліцей імені Героїв 68-го батальйону, філії ліцею початкові школи у м. Перечин та с. Ворочево, гімназії у селах Сімер, Сімерки, Зарічево.

У всіх закладах провели урочисті лінійки з нагоди Першого дзвоника. На святі були присутні учні, вчителі, батьки, гості.

Як повідомила начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак, у громаді за шкільні парти сіло 1459 учнів.

Кореспондентка « Карпатського об’єктива» побувала у ліцеї та початковій школі Перечина. До першого класу тут пішло 40 учнів.

Хвилиною мовчання присутні вшанувала всіх Героїв, які загинули в боях за Україну. Звучав Державний Гімн України.

Директор ліцею Федір Гунка привітав усіх із Днем знань та побажав плідної роботи: «Шановні учні, батьки, вчителі. Вітаю вас з Днем знань. Свято Першого дзвоника знаменує початок шкільного життя. Велика вдячність нашим захисникам та захисницям за те, що ми продовжуємо навчання за партами. Перший дзвінок на цьому подвір’ї пролунає для 97 п’ятикласників та востаннє для 70 одинадцятикласників, майбутніх наших випускників. Всім учням бажаю міцного здоров’я, терпіння, а головне – бажання навчатися та здобувати нові знання. Успіхів в освітньому процесі, а від шкільного життя отримувати яскраві емоції та приємні враження. Колегам-вчителям бажаю здоров’я та вдячних учнів. Зі святом Першого дзвоника. Якнайскорішої усім нам Перемоги. Слава Україні!»

Міський голова Іван Погоріляк у вітальному слові зауважив, що усім ми завдячуємо нашим захисникам і захисницям.

– Велика шкільна родино ліцею імені Героїв 68-го батальйону, щиро вітаю вас із сьогоднішнім святом і хочу побажати вам, щоб кожен день нового навчального року був таким, як сьогодні. Вчителям бажаю терпіння, натхнення, а учням – здобуття нових друзів, нових знань. Перед суспільством і перед нами зокрема стоїть велике завдання виховати розумних, освічених і патріотично налаштованих дітей. Це буде нелегко, але я впевнений, що ми з цим впораємося. Хочу подякувати всім Збройним силам України за наш захист, але оскільки ми носимо звання Героїв 68-го батальйону, то висловлюю щиру подяку і підтримку бійцям 68-го батальйону. Усіх зі святом! Слава Україні!

Ольга Барзак звернулася до присутніх такими словами: «Шкільна громадо, дозвольте привітати вас з цим прекрасним днем. Ми розпочали навчальний рік в очному форматі. Шановні батьки, діти, вчителі, давайте проведемо цей навчальний рік якісно, результативно. Бажаю усім нам, щоб було менше сигналів повітряних тривог. І нехай якнайскоріше настане мир і Перемога».

Хай рік цей навчальний стане переможним,

Не буде воєнним, не буде тривожним.

Про це мріють усі школярі,

Бо у них в руках свої рюкзаки,

Наповнені мріями та надіями, – такі побажання пролунали в одному із віршів, які читали школярі.

Священники благословили учнів, вчителів на щасливий та успішний 2024/2025 навчальний рік.

Символічний перший дзвоник покликав до класів хлопців і дівчат здобувати нові знання.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах