170241
09:00 29.082024

У Берегові провели нараду щодо реконструкції гуртожитку

Життя 455

У Берегові Закарпатської області відбулася виїзна нарада щодо реконструкції гуртожитку Берегівського професійного ліцею сфери послуг.

У 4-поверховому приміщенні, загальною площею 1500 кв.м., планується розмістити майже 180 переселенців. Окрім цього, тут, на першому поверсі, передбачено створення ком’юніті-центру, де працюватимуть громадські організації. Частина приміщень буде адаптована для потреб людей з інвалідністю.

Обговорення питань черговості виконання будівельних робіт та розподіл відповідальності за напрямками робіт відбулося за участі виконувача повноважень голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука, заступника голови Закарпатської ОВА, обласного депутата Мирослава Білецького, представників благодійного фонду «Карітас» Чеської Республіки, Агентства ООН у справах біженців в Україні, гуманітарної місії ГО «Проліска», «Закарпаттяобленерго», підрядних організацій та керівництва КП «Берегівський професійний ліцей сфери послуг».

Учасники наради оглянули приміщення гуртожитку навчального закладу та поспілкувалися з будівельниками щодо здійснення ремонтних робіт. Чимало робіт вже виконані. Закуплено необхідні будівельні та облицювальні матеріали, частина приміщень вже відремонтована. Однак, є ще й низка проблемних питань. Насамперед – узгодження сторін потребує перепідключення будівлі до електричних мереж, виконання зовнішніх будівельних робіт, благоустрій території, тощо.

За словами заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука процес реконструкції гуртожитку Берегівського професійного ліцею сфери послуг завдяки благодійним організаціям поступово набирає обертів.

«Дуже добре, що є такі міжнародні організації, які допомагають нам у цей складний час, – заявив Василь Дем’янчук. – Це надзвичайно важливо, оскільки в Україні триває війна: чимало вимушено переміщених українців прибувають на Закарпаття і потребують тут якісного житла. Ми надзвичайно вдячні благодійникам – представникам благодійного фонду «Карітас» Чеської Республіки, Агентства ООН у справах біженців в Україні, гуманітарної місії ГО «Проліска» та багатьом іншим, які допомагають людям, вкладаючи свої сили, час та кошти у вирішення таких важливих проєктів як, до прикладу, в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг чи в Нересниці, де незабаром буде здано в експлуатацію 10 модульних будинків для ВПО. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми відремонтуємо цей чотириповерховий гуртожиток у Берегові і він прийматиме нових жильців».

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах