167098
11:15 24.082024

Закарпаття святкує День Незалежності

Життя 1622

Сьогодні Україна відзначає 33-тю річницю Незалежності. На честь свята в обласному центрі Закарпаття організували низку урочистих подій.

Розпочалися святкування традиційно – з «Молитви за Україну». Світанок 33-ї річниці Незалежності Ужгород зустрів на площі Народній. Представники різних релігійних конфесій спільно молилися за мир, за наших військових, які ціною власного життя захищають незалежність нашої держави. У заході також взяли участь керівники краю, міста, дипломати, військовослужбовці, громадськість.

Спільна молитва вперше об’єднала українців та небайдужих людей з різних куточків світу – США, Канади, Австралії, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Молдови, Латвії, Литви та інших.

Яскраву програму підготував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук. Лунала «Молитва за Україну», Державний Гімн, виконали й інші твори, зокрема, «Отче наш» прочитали мовами національних спільнот, які живуть у Закарпатській області.

Після спільної молитви відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Далі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України.

– Цей день для кожного з нас особливий, адже незалежність стала головним досягненням української нації, голос якої чутно в найвіддаленіших куточках світу, – наголосив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. – Щоденно наші воїни – чоловіки та жінки – цінною власного життя борються за свободу українського народу від найбільшого зла в сучасній історії, щоб забезпечити гідне майбутнє наступних поколінь.

Наші люди щоденно на своїх робочих місцях важко працюють та забезпечують функціонування держави для зміцнення її обороноздатності й підтримки воїнів у найскладніші часи для країни. Ми стали сильнішими й продовжуємо розбудову вільної, демократичної та єдиної України…

На цьому святкування 33-ї річниці Незалежності України не завершуються, оскільки на ужгородців та гостей міста чекає насичена культурно-мистецька програма.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах