166806
16:12 16.082024

У Хусті відкрилася виставка запорізької художниці «Світло Єрусалиму»

Життя 1758

14 серпня у арт-просторі «Valer» в Хусті відкрилася виставка запорізької мисткині «Світло Єрусалиму». Нещодавно художниця презентувала свої роботи у Виноградові, а наразі з творчою колекцією, що нараховує більше трьох десятків полотен, вирішилася навідатися до хустян.

Серед робіт є і живопис, і графіка, і деякі з полотен виконано олійними фарбами, деякі аквареллю, окремі акрилом.

«У 1998 році я побувала в паломницькій поїздці у Єрусалимі. Тож передала на полотні побачене там. Це – унікальне місто, колиска трьох релігій – юдаїзму, християнства та ісламу. Немає слів, аби висловити те піднесення, яке відчувається в тих святих місцях. Для творчої людини мандрівка до Ізраїлю – не тільки духовне паломництво, але й можливість показати іншим ту енергетику, яка там випромінюється на кожному кроці», – розповіла художниця «Карпатському об’єктиву».

За словами пані Наталії, у творчості її приваблює різна тематика, вона пише портрети, пейзажі, натюрморти – залежно від настрою. Найбільше є її надихає природа та кохання.

«Пані Наталія – завжди усміхнена, позитивна, людина-світло, людина-сонце. Вона випромінює щось добре, світле, прекрасне. Так само і її роботи. Споглядаючи експозицію здалося, ніби й сам побував у Ізраїлі, пройшовся стежками, що описані у Біблії. Кожна вулиця, настрій, краєвиди є особливими», – зазначив директор Хустської міської картинної галереї Орест Цюпко.

Роботи Наталії Коробової дуже цікаві і в кожній закладено певну емоції. На цьому, зокрема наголосив голова народного творчого об’єднання «Митець Верховини» Валерій Дьордяк.

«Майстриня пензля неймовірно талановита, вона є членкинею Національної спілки художників України, працює різнопланово і має авторський почерк. Її твори – це ніби потік чистої цілющої енергії, яким вона ділиться зі світом. Приємно споглядати прекрасне і відчувати себе ніби там, десь на вуличках давнього Єрусалиму», – підкреслив він.

Під час відкриття експозиції майстриню пензля вітали гості з Рівненщини, Харкова та різних міст Закарпаття.

«Виставка дуже колоритна. Я бачив ці роботи у Виноградові, але в іншій галереї вони заграли по-новому. Для мене особисто є дуже цікавою графіка Наталії. Вона неймовірно добре скомпонована. Особливо міські краєвиди. У її роботах поєднався досвід монументалізму і пленерної творчості. При поєднанні протилежних течій саме і з’являються на світ кращі витвори мистецтва. У роботах відчувається шляхетний дух і велич, краса і гармонія. Усі вони сприймаються яскраво, лаконічно, емоційно, із простором для думки з боку глядача», – поділився враженнями митець із Харкова, який наразі мешкає у Виноградові Олег Омельченко.

У доробку художниці не тільки картини, але й хустки та подушки із авторським принтом.

Виставка проїхала вже чотири міста і, як сподівається художниця, й далі мандруватиме Україною.

А в Хусті експозиція триватиме протягом місяця.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах