166700
15:05 14.082024

Фольк-майстерня «Резеда» провела традиційний літній фольклорний табір

Життя 846

У Берегові відбувся традиційний літній табір, організований фольк-майстернею «Резеда». Його мета – розвиток навичок вихованців майстерні. 5–8 серпня близько 60 дітей займалися народними танцями, співами та музикою.

Фольк-майстерня «Резеда» організувала традиційний літній тренувальний табір уже вчетверте. Заняття проводились у двох групах відповідно до набутих знань. Метою табору була підготовка дітей до осіннього семестру та розвиток уже наявних навичок.

«Ідея табору виникла під час епідемії коронавірусу, коли у весняний період не було можливості проводити заняття. Так з’явилася думка про організацію літнього кількаденного табору. Згодом у скрутне становище освіту поставив початок війни, тож ми вирішили, що літній тренувальний табір потрібен і тепер. Тут ми реалізовуємо й програму наставництва Закарпатської філії мережі будинків народних традицій. Наші ментори з Угорщини приїжджають до нас не щомісяця, а саме в цей табір. Роланд та Дора Антал з Ніредьгази протягом чотирьох днів проводять з нашими вихованцями інтенсивні заняття з народного танцю. Разом з ними займаються й наші вихованці-музиканти», – повідомила нашому виданню керівниця фольк-майстерні «Резеда» Еніке Вараді.

Організатори зробили табір відкритим для всіх бажаючих. Протягом чотирьох днів близько 60 дітей займалися народними танцями, співами, музикою, рукоділлям. Народних танців, крім наставників з Угорщини, навчали викладачі фольк-майстерні Пейтер Орос та Еніке Вараді. Заняття з музики проводили також викладачі фольк-майстерні Берталан Галас (акордеон), Іван Лемен (скрипка), Шарлотта Шимон (цитра). Вокалістка народного ансамблю «Шодро», студентка будапештської Музичної академії ім. Ференца Ліста Маріанна Балог проводила заняття з народного співу, а Єва Ґоґола влаштувала майстер-класи з валяння.

Фольк-майстерня «Резеда» з 15 серпня проводить набір бажаючих займатися народними танцями, співом і музикою, зокрема навчатися гри на акордеоні, скрипці, контрабасі, цитрі та цимбалах. Заявки чекають від дітей віком 6–18 років на електронну адресу: rezeda.beregszasz@gmail.com.

Kőváry/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах