166582
10:40 11.082024

На Берегівщині відбувся нетрадиційний літній дитячий табір

Життя 1905

У маленькому селі Попово, що на Берегівщині, реформатська спільнота щоліта організує для молоді «Канікулярний біблійний тиждень», але цього року відбувся нетрадиційний дитячий табір. Окрім духовного підкріплення та оновлення, діти змогли ознайомитися з цирковим мистецтвом та зазирнути за лаштунки циркової сцени.

«П’ятиденна грайлива євангелізація має давню традицію. За допомогою біблійних сюжетів та інтерактивних ігор намагаємось виховувати молодь у християнському дусі», – пояснила організаторка заходу Катерина Сегляник. – Хлопці та дівчата зміцнюються у своїй християнській вірі через ігри та розваги, а завдяки проведеному разом часу ще й збагачуються досвідом спільноти».

Пані Катерина розповіла: «Завдяки нашим швейцарським друзям маємо можливість щось більше пропонувати дітям. Крім того, що вони в ігровій формі знайомляться з релігійними традиціями, можуть опанувати трюки, фокуси, жонглювання, випробувати себе в акробатиці та повітряній гімнастиці. Спілкуючись з тренерами під час заходу підростаюче покоління має змогу поглибити свої знання з вивчення англійської мови».

Швейцарський цирк «Lollypop» у Граубюндені існує з 1994 року і став інноваційною платформою для різноманітних заходів у сфері дитячої та молодіжної культури.

«Вже 20 років на основі волонтерської роботи подорожуємо до Східної Європи та організовуємо циркові проєкти для дітей та молоді. У 2013 році були тут вперше. Тоді ми побачили, що діти відкриті та налаштовані на пізнання нового, на творчість. Незважаючи на незручності перетину кордону, ми завжди раді приїжджати сюди, працювати з дітьми. Особливо зараз, коли українські люди переживають важкі воєнні часи. Думаю, через ігрові заняття дітям вдалося трішки відволіктися від буднів та розважитися. Наша циркова команда працює в різновікових групах відповідно до індивідуальних потреб, що вимагає великої спонтанності, гнучкості та співпереживання. Молоді люди, навчаючись цирковому мистецтву, набираються сміливості та відкривають власні таланти. Те, що спочатку виглядає як неформальний хаос під час репетицій, то під час проєкту перетворюється на структуровану програму. Цирковий проєкт також дає можливість створювати нові групові сузір’я. Надіюсь, за цей час усі зарядились позитивом», – розповіла керівниця циркового проєкту Karola Rühs.

Хороший активний відпочинок для дітей завершився заключним виступом. Перед батьками та публікою вони представили те, чому навчилися за ці дні. Після виступу всі учасники отримали подарунки від Попівської реформатської спільноти.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини