166517
16:26 9.082024

У Закарпатській ОВА відбулося засідання ради у справах дітей

Життя 553

Відбулося чергове засідання координаційної ради у справах дітей при Закарпатській ОВА. Йшлося про розвиток у регіоні послуги патронату над дитиною, стан захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і тих, які перебувають у сімейних формах виховання.

Зараз у Мукачівській та Свалявській громадах функціонують три патронатні родини, які надають професійний догляд, виховання та реабілітацію 4 дітям. Однак влаштування до такої сімейної форми виховання в регіоні потребують ще 247 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомила начальниця Служби у справах дітей ОВА Світлана Якімеліна.

«Загалом від початку дії патронату на Закарпатті на тимчасове перебування до родин влаштували 22 дітей. Для того, щоб популяризувати цю послугу, ми проводимо інформаційну кампанію, спільно з Закарпатським обласним центром соцслужб забезпечуємо підготовку потенційних кандидатів у патронатні вихователі та помічники, організовуємо семінари-навчання для працівників служб у справах дітей РВА та тергромад», – відзначила Світлана Якімеліна.

За її словами, особливу увагу в регіоні приділяють і забезпеченню контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері захисту прав дітей, зокрема щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення та реалізації державної політики з питань соціального захисту дітей.

«Упродовж цього року зросла кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку. Станом на початок липня в регіоні є 2 142 таких неповнолітніх. Понад 80% з них влаштовані до сімейних форм виховання. У порівнянні з минулим роком побільшало й дітей, які отримали відповідний статус – зі 185 до 197 за аналогічний період», – зауважила Світлана Якімеліна.

Члени координаційної ради у справах дітей при обласній військовій адміністрації під час засідання також обговорили стан забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та ситуацію щодо їх перебування на квартирному обліку.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах