166387
15:03 6.082024

«Ми завжди поруч з усіма нашими побратимами». Гвардійці відвідують поранених товаришів

Життя 651

Нацгвардієць Ярослав Травинський отримав поранення під час оборони Серебрянського лісництва. Мужній воїн від перших днів російського вторгнення відбивав атаки ворога на декількох напрямках. В одному з боїв потрапив під танковий обстріл і отримав чимало поранень. Наразі проходить лікування і реабілітацію в нашій області. Днями до військовослужбовця завітали психологи і капелан закарпатського підрозділу НГУ. Вони принесли приємні подарунки, поцікавились потребами і разом провели час за відкритою розмовою.

«Ми добре знайомі з Ярославом. Постійно спілкуємось, жартуємо. Якщо потрібна будь-яка допомога, то ми завжди раді допомогти. Він дуже позитивний і оптимістичний чоловік. Справжній воїн. Я бачу, що Ярослава не зламали ні важкі бої, ні поранення. Любов до життя і прагнення захищати свою землю це саме ті почуття, які повинен мати християнин. Ярослав не втратив їх навіть попри важке поранення і тривале відновлення. Нехай Господь додасть йому сил», – зауважив капелан підрозділу отець Роман.

Провідали також гвардійця з позивним «Дюси». Закарпатець проходить лікування після виконання бойових завдань на Сході України. В боях під Бахмутом боєць утримував свою позицію від наступу росіян. Внаслідок обстрілу отримав поранення ноги. Втім не розгубився, і зміг надати медичну допомогу собі і товаришу. Отримавши дозвіл на евакуацію, виніс на собі свого пораненого побратима, чим врятував бійцю життя.

«Ми приділяємо велику увагу нашим військовослужбовцям, які проходять лікування в медичних закладах. Постійно їх відвідуємо, спілкуємось, намагаємось побалувати їх смаколиками. Робимо все, щоб солдати знали – ми завжди поруч з усіма нашими побратимами. Може, на перший погляд це і виглядає дрібницею, але, як психолог, можу запевнити, що ці дрібниці дуже важливі для покращення психоемоційоного стану людей», – розповіла начальник відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ майор Наталія Мацинятин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах