165129
11:39 6.072024

Асоціація міст обласного значення Угорщини надає підтримку закарпатським школярам

Життя 785

Асоціація міст обласного значення Угорщини надасть 76 мільйонів форинтів для допомоги навчальним закладам населених пунктів Закарпаття, де мешкають угорці. Фінансову підтримку доставить у край Екуменічна служба допомоги. 

Голова Асоціації, мер міста Капошвар Карой Сіта на пресконференції у Будапешті повідомив, що організація співпрацює з Екуменічною службою допомоги вже багато років. 

За його словами, Асоціація міст обласного значення Угорщини виділила 76 мільйонів форинтів на підтримку навчальних закладів населених пунктів Закарпаття, де мешкають угорці, щоби діти отримували найякіснішу освіту. Для доставки допомоги запросили благодійну організацію.

Директор і голова Екуменічної служби допомоги Ласло Легел повідомив, що ситуація на Закарпатті тривожна, люди не бачать виходу, тому солідарність в цій ситуації вкрай потрібна. 

За його словами, вони проводять консультації з керівниками районів, вчителями, щоб визначити найкращий спосіб використання допомоги, враховуючи ідеї ініціаторів.

Один із основних напрямків проєкту – доставка генераторів у школи, адже в Україні знову дедалі стали частіші випадки відімкнення електроенергії. Крім того, кошти планують використати для закупівлі необхідних засобів для навчання, зокрема, цифрових, а також інших, необхідних для повсякденної роботи шкіл.

(vasarnap.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах