165029
15:36 3.072024

Село Собатин на Хустщині нарешті отримало мобільне покриття

Життя 425

Жителі села Собатин Хустського району на Закарпатті довгий час зверталися до мобільних операторів з проханням покращити зв’язок.

Через складний гірський рельєф забезпечити населений пункт належним покриттям було досить важко. Вже з середини червня цього року у Собатині успішно запрацювала нова базова станція, яка забезпечила жителів стабільним мобільним зв’язком.

Про це повідомляє пресслужба оператора Київстар.

Село Собатин оточують гірські хребти висотою від 260 до 330 метрів та густий ліс, що створює природні перепони для радіосигналу від базових станцій. Мешканці селища відчували складнощі через відсутність покриття, і хоч населення Собатина складає близько 800 осіб, було вирішено збудувати базову станцію безпосередньо в селі.

«Спершу ми зіштовхнусь із проблемою вибору земельної ділянки для базової станції, адже навколо – гірські схили. При цьому необхідно було підібрати точку з прямою видимістю на іншу базову станцію, щоб забезпечити систему передачі сигналу» − зазначає Вадим Горобченко, інженер інформаційно-комунікаційних систем Київстар

Спочатку проклали під’їзну дорогу, потім лінію електроживлення та використали спецтехніку. Підготовчі та будівельні роботи тривали близько 6 місяців, а ще за 2 місяці базова станція на висоті 272 метри почала працювати.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах