164908
12:17 1.072024

У Берегові завершився табір народної музики і танцю

Життя 485

28 червня табір народної музики і танцю, уже вчотирнадцяте організований Благодійним фондом «Ґеніус», завершився підсумковим концертом.

Перед виступом, який відбувся в стінах Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, дітей та їхніх рідних привітала директорка Фонду Наталія Вараді. Вона, зокрема, підкреслила, що табір є дуже популярним. Цьогоріч участь у ньому взяло 43 учнів з 15 навчальних закладів 11 населених пунктів краю. Відтак Наталія Вараді подякувала батькам та дітям за вибір табору. «Сподіваюся, учасники гарно провели час. Наша мета – не тільки забезпечити змістовне дозвілля та розвиток дітей, але й організувати захід, який гуртує. А народна музика і танці, як відомо, об’єднують», – зазначила директорка Благодійного фонду «Ґеніус». Свій виступ Наталія Вараді завершила словами Золтана Кодая: «Не може бути угорцем той, хто не п’є з диво-джерела угорської культури».

Керівниця табору, викладачка гри на акордеоні Ніколета Шипош подякувала педагогам, які навчали дітей, студентам, які взяли на себе роль вихователів, а також учасникам табору, які з віддачею навчалися та завзято готувалися до підсумкового концерту.

Протягом тижня діти мали уроки гри на акордеоні, скрипці, тараготі, кларнеті, флейті, вивчали угорські народні пісні, танці, народні ігри, а також відвідували майстер-класи з рукоділля. У вільні від навчання години для них організовували конкурси, танцювальні вечори, провели кіно-показ.

У рамках звітного концерту діти представили вивчене в окремих секціях. Після презентації закарпатських народних ігор виступили на сцені з народними танцями.

Організатори розмістили в залі скриньку для побажань та ідей щодо проведення наступних таборів. «Для співробітників Благодійного фонду «Ґеніус» та викладачів важливо почути думки учасників табору, які нададуть нам можливість для розвитку. Це можуть бути гарні ідеї, завдяки яким ми зможемо рости, удосконалюватися, а також звернути увагу на недоліки», – зазначила Наталія Вараді.

Табір відбувся за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини та Фонду ім. Габора Бетлена.

lexi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах