164901
09:00 1.072024

У Закарпатському театрі ляльок відбулася прем'єра вистави «Принцеса на горошині»

Життя 330

У Закарпатському академічному обласному театрі ляльок відбулася прем’єра вистави «Принцеса на горошині» за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена. Постановку здійснила головна режисерка театру, заслужена артистка України Наталія Орешнікова за п’єсою Руслана Неупокоєва.

Під час двох прем’єрних показів глядачі мали змогу насолодитися відомою історією в оригінальній постановці, чудовими ляльками, художнім та музичним оформленням, майстерною грою акторів – Дарії Голяни, Миколи Карпенка, Дмитра Ємця й Анни Жубрик.

  • Художник-постановник – Паола Полуденна.
  • Помічник режисера – Тетяна Полякова.
  • Художник по світлу – Ірина Осокіна.

Вистава стала яскравим завершенням 43-го театрального сезону, а також його сьомою прем’єрою, про що розповів директор-художній керівник театру Мирослав Петій. Він також підсумував, що цьогоріч колектив провів більше 500 показів вистав для понад 24 тисяч глядачів, відтак подякував усім працівникам і шанувальникам театру.

Привітав учасників заступник директора департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА Віктор Кравчук. Він висловив вдячність талановитому і працьовитому колективу, який докладає зусиль, аби навіть у такі складні часи в наших дітей було дитинство, можливість радіти, пізнавати, розвиватися за допомогою мистецтва. А ще Віктор Кравчук виконав приємну місію та вручив Почесні грамоти департаменту культури заступниці директора театру Любові Кажоциній, артистам Андрію Опіоку, Юлії Чеховській та Павлу Проданюку, водієві театру Івану Андрейканичу.

Наступні покази прем’єрної вистави «Принцеса на горошині» відбудуться вже в новому, 44-му сезоні, який стартує у «Бавці» 1 вересня і обіцяє бути не менш насиченим цікавими театральними подіями. Зокрема, однією з таких у жовтні стане Міжнародний фестиваль «Інтерлялька», що вдев’ятнадцяте об’єднає в Ужгороді провідні українські та закордонні театри ляльок.

Про це повідомляє Департамент культури Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах