164297
13:31 15.062024

У Перечинській громаді триває оздоровча кампанія школярів

Життя 858

Літо – найулюбленіша пора року школярів. Це час канікул, відпочинку, цікавих пригод, екскурсій та оздоровлення.

У Перечинській територіальній громаді оздоровленню дітей приділяють велику увагу.

Скільки дітей планують оздоровити, яких категорій, у який спосіб і де? Про це у розмові кореспондентки «Карпатського об’єктива» та начальниці відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольги Барзак.

– Ольго Іванівно, розкажіть, будь ласка, про плани та реалізацію оздоровчої кампанії для учнів цього літа.

– Ми планували зробити табір для майбутніх спортсменів на 50 дітей у червні і на 50 дітей військовослужбовців у серпні. Але вийшло так, що коли ми подали оголошення у школах на заповнення заявок, то у нашому спортивному таборі виявили бажання бути 75 дітей. Тоді ми змінили наш план з 50 на 75. Наразі у пришкільному таборі з денним перебуванням «Лідер»при Перечинському ліцею імені Героїв 68-го батальйону на базі Філії Початкова школа оздоровлюється 75 дітей. Сформовано три загони. Шкільні автобуси привозять дітей із сіл Сімерки, Зарічево, Сімер. Збір на території ДЮСШ. До обіду там вони займаються спортом з нашими тренерами. Насамперед, це робиться для того, щоб з першого вересня набрати нових дітей у спортивну школу. Ми надали можливість дітям спробувати себе у різних видах спорту. Дуже гарно проходять заняття з художньої гімнастики, волейболу, хокею на траві. Наші діти, українська нація має бути здоровою, загартованою. Спортивні заняття якраз дають таку можливість. У нашій громаді з 1500 учнів у спортивній школі займається лише 302, а в школі мистецтв – 330. Інші діти не мають позашкільного життя, де би вони могли розкрити свої здібності, таланти, займатися улюбленою творчістю. Все це хочемо надолужити з нового навчального року, щоб у спортивній школі та школі мистецтв займалося максимум дітей. Для цього у нас є всі можливості.

Табір почав працювати 3 червня і буде діяти до 20 червня. Протягом 14 днів учні Початкової школи Перечинської ТГ будуть відпочивати, займатися спортом, знаходити нових друзів, весело проводити час та відвідувати цікаві місця нашого краю. До обіду – спортивна частина. Діти ходять по локаціях, де їх розписують тренери. На обід з’їжджаються в школу на обід. Потім їдуть на екскурсії. Уже відвідали Невицький замок, побували в кінотеатрі в Ужгороді. Заплановані поїздки до музеїв обласного центру.

– Знаю, що відкриття табору було креативним: діти відвідали Сонячну алейку гібіскусів у мікрорайоні Яслище Перечина. Чудово! Чия це була ідея?

Алейка була закладена жителькою Перечина та заступницею міського голови Любов’ю Крижановською. Локація ще не дуже популярна, але однозначно, що у майбутньому стане родзинкою міста, улюбленицею туристів. На спільній нараді ми прийняли рішення відкрити літній табір на цій алейці, адже вчимо дітей берегти природу, примножувати її багатства. Сказали їм, що вони можуть вдома, на своїх вулицях, у школі закласти свої алейки: чи то троянд, чи тюльпанів, будь-яких квітів, кущів чи дерев, бо ж природа вчить нас бути добрими і додає позитивних емоцій, хорошого настрою.

– Коли друга зміна літнього табору?

З12 серпня табір розпочне роботу для дітей військовослужбовців. Наразі є 50 заявок. Але якщо буде більше заявок, ми їх задовільнимо. Думаю, що і серпневий буде спортивний – діти просять.

– Не можу не запитати про вартість перебування у таборі.

– Все за кошти міського бюджету. На сесії міської ради було прийнято рішення щодо виділення коштів на оздоровчу кампанію дітей Перечинської громади. Три шкільні автобуси привозять і відвозять дітей. Обід безкоштовно. На одну дитину на харчування виділяється 55 грн.

– Торік діти громади відпочивали та оздоровлювалися за кордоном. Як буде цього року?

Маємо заплановану поїздку для 20 вихованців школи мистецтв з 14 по 21 серпня в угорське місто Мортф’ю. Їх супроводжуватимуть п’ятеро дорослих. Мортф’ю – місто-побратим Перечина. Викладачі та юні музиканти готують концертну програму.

Місто-побратим Нодьечед також запрошує нас на відпочинок. Наразі з’ясовуємо, скільки буде дітей і яких категорій.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото із сайту відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах