163587
11:40 1.062024

9-класники попрощалися з Есеньським ліцеєм

Життя 770

Цього року випускниками Есеньського ліцею, який колись був опорною школою, стали 13 9-класників. За словами директорки Наталії Баратей, у закладі ліквідували 10–11-й класи. Загалом тут навчається 125 дітей та працює 19 педагогів.

30 травня в Есеньському ліцеї пролунав останній дзвоник. На святі зібралися учні, вчителі, батьки та рідні.

«І все на світі треба пережити, І кожен фініш – це, по суті, старт», – цими словами легендарної української письменниці та поетеси Ліни Костенко розпочала свою промову директорка навчального закладу Наталія Баратей. «Останній дзвінок – це фініш. Кінець чогось, але й початок чогось нового, крок уперед, до нових цілей. Я бажаю вам зробити наступний крок сміливо, рішуче та успішно». Директорка вручила грамоту 9-класниці Домініці Шовш за перше місце в ІІ етапі всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови на рівні територіальної громади, а також ще одній випускниці – Дженіфер Кадаш, яка посіла перше місце в територіальній громаді в учнівській олімпіаді з угорської мови та літератури.

«Уперше за довгі роки в історії нашого навчального закладу з його стінами прощаються 9-класники. На жаль, такими є наслідки еміграції, пов’язаної з війною. Але це не означає кінець, на учнів чекають навчання в старших класах середньої школи, здобуття повної загальної середньої освіти, вступ до вишів. Останній дзвінок створює незабутні спогади не тільки у випускників, але й у нас, дорослих, батьків», – зазначила під час свого виступу староста села Есень Лівія Банга, закликавши випускників не боятися, що двері ліцею зачиняються, а бачити можливості, які відкриваються.

З випускниками попрощалися також перша вчителька Катерина Дем’єн та класна керівниця Маріанна Песе. Від імені батьків виступила Зіта Товт, яка висловила вдячність педагогам. А від імені випускників – Дженіфер Кадаш та Вівіен Балог. Після спільного виконання пісні за традицією школи 9-класники передали естафету 8-класникам, котрі, у свою чергу, вручили випускникам символічні торбинки. На завершення свята випускники подарували своїм учителям квіти. Відтак батьки та рідні могли привітати дітей, у житті яких настав переломний момент.

А мешканці села Есень мають прийняти той факт, що в майбутньому колишня середня школа буде вже лише 9-річною.

Жолт Бадо/Badó Zsolt/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах