163158
12:08 22.052024

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області взяла участь у зарибленні водойм

Життя 758

Інспектори Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, спільно з фахівцями Держпродспоживслужби, працівниками Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області, місцевої влади, прийняли участь в компенсаційних заходах зі штучного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарські водойми Закарпатської області.

У басейн річки Ріка в околиці с. Нижній Бистрий Хустського району вселено 8600 екземплярів малька форелі. Зариблення здійснювалось з метою відтворення популяції струмкової форелі, як компенсаційного заходу, передбаченого умовами будівництва та експлуатації МГЕС у с. Нижній Бистрий Хустського району. Потік Ільмен, що в селі Білин на Рахівщині, поповнився цьоголітками форелі на 1400 екземплярів. Зариблення відбулось у зв’язку з експлуатацією ГЕС у с. Білин Рахівського району. Середня вага екземпляра становила 3 грам.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області нагадує, що з метою оперативного реагування на факти загрози навколишньому природному середовищу Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України створило веб-ресурс і мобільний застосунок «ЕкоЗагроза».

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

App Store – https://apple.co/44LZVWT

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах