162935
10:02 17.052024

У будинку-музеї села Великі Береги завершився весняний сезон

Життя 777

Громадська організація Pro Cultura Subcarpathica завершила серію весняних програм. Центральною темою було свято Трійці – одне з найважливіших християнської церкви. Діти мали змогу познайомитися з циклами свята Трійці, описаними в Біблії, взяти участь у тематичних іграх на спритність та рукоділлях. На заході учні школи угорського народного мистецтва Tulipán Tanoda з міста Берегово розважали присутніх танцями та хороводами.

На відкритті присутніх привітала програмний менеджер Адель Гал. За традицією, весняний сезон цього року також завершиться заходом, пов’язаним зі святом Трійці. «Сьогоднішній день трохи незвичайний, оскільки будь-хто, хто стежить за життям, знає, що ми зазвичай завершуємо наш сезон змаганням, пов’язаним із вибором короля Трійці, але нинішня подія відрізняється від цього, тому що сьогодні ми базуємо це на релігійних зв’язках Трійці, і наші ігри та майстерність рукоділля також будуть засновані на цьому», – зауважила пані Гал.

Пастир реформатської церкви села Великі Береги Ласло Товт закликав розглядати Трійцю як незвичне діяння Бога, Бог проголошує людям свою любов, своє прощення та свою благодать. 

Учні угорської школи народного мистецтва Tulipán Tanoda своїм виступом додали присутнім хорошого настрою. 

Кмітливі діти на майстер-класі виготовили з кольорового паперу декоративні дверні прикраси, в центрі яких був білий голуб, виготовлений технікою фальцювання. Наприкінці заняття організатори пригостили дітей  смачним сиропом із бузини та яблучно-сирним пирогом, який приготувала кухарка музею Пірошка Олас.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах