162325
16:13 4.052024

Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів

Життя 1091

2 травня Спілка закарпатських угорських багатодітних родин розпочала цикл заходів до Тижня матерів із заняття, присвяченого духовному наповненню.

З моменту заснування своїм пріоритетним завданням, окрім підтримки родин-членів, організація вважає надання їм різноманітних можливостей для дозвілля. У центрі таких заходів завжди родина, її єдність та визначальна сила. У День матері, який відзначається в першу неділю травня, особлива увага приділяється матусям.

Серія заходів, присвячена Тижню матерів, щороку проводиться в дусі духовного та фізичного наповнення. Мами можуть на деякий час відкласти проблеми й поповнити свої сили для повсякденного життя, яке сьогодні часто сповнене випробувань. Перший захід Тижня матерів відбувся на базі Культурного центру ім. Перені в Берегові.

Про успішність та популярність заходів Спілки закарпатських угорських багатодітних родин засвідчила велика кількість багатодітних мам, які зібралися. Їх привітала заступниця голови організації Габріелла Сіладі. Вона підкреслила, що для спілчан дуже важливо влаштовувати не лише сімейні заходи, але й окремо займатися мамами. Тож вона надзвичайно рада, що до цього заходу долучилася майже сотня учасниць.

«Знаю: у нинішній ситуації на плечі жінок лягає великий тягар, тож їм необхідна невеличка психологічна й фізична зарядка. Тому вважаємо цей захід дуже важливим. Відтак наступного тижня відбудуться купання, які допомагають розслабитися. Після цього, на мою думку, мами повернуться до своїх родин щасливішими та з кращим настроєм», – зазначила Габріелла Сіладі.

Спілка закарпатських угорських багатодітних родин вдячна Закарпатському угорському інституту ім. Ференца Ракоці ІІ за надання місця для проведення заходу.

Відтак пасторка Берегівської реформатської громади Юдіта Семере попросила Божого благословення на присутніх, а також на кожну багатодітну родину краю. Після прочитання уривку зі Святого письма вона поділилася своїми роздумами. «Сьогодні, коли ми дивимося на наших дітей, чи можемо ми щиросердечно дякувати, що вони є і що наші молитви були почуті? А коли ми перебуваємо в безвихідній ситуації, коли стурбовані подіями навколо нас, хворобами, невизначеністю, майбутнім наших дитей, чи можемо ми так само постати перед Богом через молитву, коли людина молиться так, що світ навколо зникає?» – вказала пасторка на головне.

Наступна частина заходу була присвячена духовному наповненню. Емеке Бергауер-Олас, психологиня, викладачка Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, долучила мам до гри із самопізнання. «Ця тема дуже актуальна. На сьогодні я запланувала цикл тренінгів під назвою «Я втомилася». Це доволі важливе питання в нинішній воєнній обстановці. Адже на плечі матерів, які належать до багатодітних сімей, у будь-якому разі, але особливо тепер, лягає чимало завдань. Тож наш тренінг – це можливість полегшити повсякденний тягар на своїх плечах», – наголосила психологиня. «Я підготувала вправи, які зосереджені саме на цьому. Те, що всередині, дуже часто емоційно ніяк не виявляється назовні. У таких ситуаціях важко сказати, що ховається в когось у душі: смуток, хвилювання… Усе це, увесь цей тягар тепер можна витягнути й обговорити. Крім того, ми дізнаємося, звідки брати енергію. Сподіваюся, жінки поділяться цими методами одна з одною», – додала вона.

Матерям сподобалися ігрові завдання, які дали їм можливість обмінятися досвідом, відкритися. Адже часто ці жінки мають схожі проблеми та труднощі, а водночас знаходять і радість у подібних речах.

Захід завершився спільною вечерею.

(CsA/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Всі новини